نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی دندان همینجوری قیمت و تعرفه ش زیاده و این باعث میشه که خیلیا نرن تا درمان کنن و دندنا یا فکاشون منظم و تراز شه. اگه دغدغه تون اینه چندتا رالهکار کوچیک و ساده بهتون معرفی می کنیم که بتونیم حداقل هزینه ها رو کاهش بدید یکم و درمانتون رو شروع کنید.

پرداخت اقساطی هزینه ارتودنسی

قسط بندی هزینه ها اولین کاریه که می تونید برای کاهش هزینه هاتون در نظر بگیرید. پیش متخصصی برید که معمولا هزینه ها رو قسط بندی میکنه. اینجوری و مخصوصا توی اوضاع کنونی مملکت به نفع شما میشه. شما اولش با یه هزینه ای توافق می کنید و بعدش مثلا در ۲ یا ۳ قسط هزینه ها رو پرداخت می کنید.

مراکز دندانپزشکی دولتی

یه سری مرکز دندانپزشکی دولتی داریم (مثلا جهاد دانشگاهی) یا دندانپزشکی های زیر نظر دانشکده های دندانپزشکی که اونجا تعرفه هاا پایین تره. اگه شهرتون از این مراکز داره یه سر بزنید و ببینید هزینه هاشون چطوریه. معمولا باید کمتر از مراکز خصوصی و کلینیک های دیگه باشه.

بیشتر بخوانید : 

ارتودنسی لینگوال 

بیمه دندونپزشکی بگیرید

البته منظورم از بیمه، بیمه هایی مثل تامین اجتماعی و اینا نیستش. چون این بیمه ها که رایجترین ها هم هستند معمولا هزینه پروسه های دندانپزشکی که برای زیبایی هستند رو نمیده. مثلا بیمه ها معتقدند که چون ارتودنسی برای اصلاح طرح لبخند و زیباییه ما پولش رو نمیدیم. اما جدیدا یه سری شرکت نوپا هستن که یه مبالغی میگیرن و شما بیمه میکنن. شما هزینه رو یا ماهانه میدید یا سالانه و یه سقف حمایت هم براتون مشخص میکنه. البته کم پیدا میشه از این شرکت ها که ارتودنسی رو بیمه کنند. ولی شما بگردید.

دستگاه های ایرانی

ببینید شما هرچی رو توی این مملکت که ببینید یه نمونه خارجیش هست و یه نمونه تولید داخلشم هست. قبلنا که همه چی روبراه بود و دلار مثلا زیر ۲ تومن بود اغلب همه دستگاه های ارتودنسی دندان از خارج کشور میومد. مثلا برای ارتودنسی اینویزیلاین ما اینجا معالینه، اسکن و تصاویر اشعه ایکس میگرفتیم میفرستادیم خارج از کشور و اونجا اینویزیلاین ها( ارتودنسی نامرئی )  یا پلاک های متحرک ساخته می شد و با بهترین کیفیت ما دست بیمار میدادیم. اون موقع ارزونم در میومد اما الان که دلار شده ۲۶ تومن چنین کاری دیگه به صرفه نیست و از محصولات ایرانی استفاده بشه بهتره. اگر پولتون رسید خارجیش خیلی خیلی بهتره اما اگر میخوایید در هزینه صرفه جویی کنید روی دستگاه های ایرانی حساب باز کنید.

به یک کلینیک دندانپزشکی همه فن حریف برید

سوای از اینکه خود هزینه ارتودنسی دندان زیاده، یه سری کارم ممکنه براتون در حین درمان پیش بیاد که مجبورید براشون هزینه کنید. مثلا اگه نیاز به جرمگیری دندان یا ترمیم پوسیدگی داشته باشید خب معلومه که باید بهش رسیدگی بشه و هزینه کنید. اما اگه اونجایی که ارتودنسی کردید این پروسه ها رو براتون انجام نده متاسفانه باید برید یه کلینیک دیگه که نه باهاش آشنایی دارید و نه هزینه هاش خوبه. یه کلینیک خوب پیدا کنید که ارتودنسی و کارای دیگتون رو هم با هزینه کمتر براتون انجام بدن.

منبع : مجله  دانستنی های ارتودنسی 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 669
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ما در ارتودنسی نامرئی از دستگاه های مختلفی استفاده می‌کنیم. هر دستگاه کاربرد خود را دارد و معمولا برای افراد مختلف به کار می‌رود. برخی از انواع ارتودنسی نامرئی عبارتند از:

  • ارتودنسی زبانی یا لینگوال
  • ارتودنسی با مواد هم‌رنگ دندان
  • ارتودنسی با پلاک‌های شفاف (ریتینر، اینویزلاین)

ارتودنسی نامرئی به روش لینگوال یا زبانی

ارتودنسی لینگوال نوعی از ارتودنسی ثابت است. اما با روش های معمولی و سنتی ارتودنسی متفاوت است. در این روش ما از همان بریس های معمولی استفاده می‌کنیم اما محل نصب و اتصال آن ها به جای اینکه جلوی دندان ها باشد، پشت دندان ها است. یعنی ما براکت ها و سیم ها را به فضای پشت دندان ها متصل میکنیم.

به دلیل اینکه نصب، نگهداری و مراقبت از این بریس ها دشوار است، متخصص ارتودنسی دندان معمولا این روش را به بیمارارن خود کمتر توصیه میکند. علاوه بر این، احتمال شکسته شدن براکت و سیم در این روش زیاد است و تعمیر آن نیز دردسر ساز. از این رو متخصص ارتودنسی سایر روش های ارتودنسی نامرئی را به مراجعان خود توصیه میکنند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی سریع

ارتودنسی شفاف با کمک پلاک‌های شفاف

گاهی اوقات برای تراز کردن دندان ها از دستگاهایی غیر از بریس استفاده می‌شود. یکی از این دستگاه ها پلاک های ارتودنسی هستند. بیمار میتواند برای حل مشکلات جزئی مربوط به ناهماهنگی دندان هایش این پلاک ها را روی دندان های خود قرار دهد و کسی هم به آن صورت متوجه این پلاک ها نمیشود. اما جنس این پلاک های در ارتودنسی نامرئی چیست؟ ریتینر شفاف ، اینویزلاین و الاینر های شفاف نمونه ای از پلاک های ارتودنسی نامرئی هستند که معمولا از جنس پلاستی هستند.

از مزیت آن ها که بگذریم، پلاک های ارتودنسی برای اینکه بهتر عمل کنند باید هر چند هفته یکبار تعویض شوند. به این صورت که برای بیمار تعداد زیادی مثلا ۱۵ عدد پلاک ساخته میشود که هر کدام میتوانند طی چند هفته دندان را در حد چند میلیمتر جابجا کنند. پلاکی که از الان تا ۲ هفته بعد استفاده میشود، دیگر بعد از ۲ هفته هیچ دندانی را جابجا نمیکند زیرا کارش را انجام داده و باید تعویض شود. سپس پلاک بعدی را باید روی دندان های خود قرار دهید تا دندان های شما چند میلیمتر دیگر صاف شوند. اینکار آنقدر ادامه پیدا میکند تا دندان شما به فرم ایده آل و صاف خودش برسد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی شفاف با کمک گرفتن  از دستگاه  های همرنگ دندان

ما در این روش هم از بریس و براکت استفاده میکنیم. اتفاقا بریس ها را هم به جلوی دندان وصل میکنیم. اما اینها با بریس های فلزی معمولی کاملا متفاوت هستند. درحالی که همان کار را انجام می دهند، اما تا حد زیادی همرنگ دندان های شما هستند. اگر شخصی که از بریس فلزی استفاده میکند را در مقابل شخصی که بریس همرنگ دندان دارد قرار دهیم، کمتر متوجه بریس های همرنگ دندان میشویم. این درحالی است که بریس معمولی را شاید از ۱۰ متری هم بتوان تشخیص داد.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 552
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

تشخیص با کمک دندانپزشک کودکان

بهتر است والدین بعد از رویش اولین دندان های شیری (در سن ۶ ماهگی)، در خصوص مراقبت از دندان‌های شیری، از کمک دندانپزشک اطفال استفاده کنند. این کمک گرفتن‌ها می‌تواند به صورت جلسات ویزیت دوره‌ای انجام شود و تا درآمدن بیشتر دندان‌های دائمی ادامه داشته باشد. چنانچه هر مشکلی در خصوص هماهنگی دندان‌ها و فکین کودک وجود داشته باشد، دندانپزشک به شما اطلاع خواهد داد و در صورت لزوم شما را به یک متخصص ارتودنسی کودکان ارجاع می‌دهد.

تشخیص بر اساس مسائل ارثی و ظاهری

علاوه بر این، کودکانی که نیاز به درمان و مداخله ارتودنسی دارند، (به دنبال مشکلاتی که در بخش قبل خواندید و دیدید) معمولا علائم مشخصی دارند، که می‌توان آن‌ها را حتی بدون مراجعه به متخصص ارتودنسی تا حدودی تشخیص داد. به جز این، اغلبِ مشکلاتِ ارتودنسی، ریشه در وراثت و مسائل ژنتیکی دارند. و باعث می‌شوند کودکانی که والدین‌شان مشکلات ذکر شده را داشته‌اند، از گزند این معضلات در امان نباشند. به دنبال مشاهده هر گونه ناهماهنگی، نامنظمی یا عدم تراز در دهان و دندان فرزندان و همچنین علائم زیر، کودکان خود را به یک متخصص ارتودنسی خوب نشان دهید.

بیشتر بخوانید :

ارتودنسی بزرگسالان

قیمت ارتودنسی

۱۴علامتی که نشان می‌دهد کودک شما به مداخله متخصص ارتودنسی نیاز دارد

افتادن زودتر از موعد دندان‌های شیری یا دیر درآمدن دندان‌های دائمی

مشکل در جویدن غذا

تنفس دهانی

صدا دادن فک‌های کودک حین صحبت کردن یا جویدن

مشکلات گفتاری

گاز گرفتن مداوم لب‌ها و بخش داخلی لپ‌ها

آسیب دیدن مزمن لثه‌ها

پوسیدگی دندان‌ها (با وجود مسواک زدن، نخ دندان کشیدن یا استفاده از دهانشویه‌ها. که نشان دهنده شلوغی و کج بودن دندان‌ها است)

عدم تعادل صورت

دندان قروچه

غیرطبیعی بودن ظاهر

سردرد، گوش درد و بعضا درد در مفاصل فکی

داشتن سابقه خانوادگی هر کدام از مشکلات ارتودنسی

وارد شدن آسیب به دندان ها، فک و صورت در نتیجه تروما، صدمه و آسیب فیزیکی به کودک

و…..

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 507
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

میدونید سخت ترین مرحله ارتودنسی چیه؟ شاید با خودتون بگید اون لحظه ای که مثلا پلاک متحرک یا بریس فلزی و یا ارتودنسی نامرئی (همون سیم کشی) ارتودنسی ثابت، نصب میشه. اما این نه تنها سخت و دردناک نیست که اتفاقا خیلی هم باحاله.

سخت ترین بخش ارتودنسی از ۱ تا ۷ روز بعد از نصب دستگاه ها است. چون دندونای شما قبلا تحت فشار نبود و هیچ نیرو یا چیزی نبوده که اونا رو وادار کنه جابجا بشن. اما الان به خاطر پلاک ارتودنسی متحرک تحت فشارن و باید به واسطه نیرویی که از طرف پلاک ارتودنسی متحرک بهشون وارد میشه کم کم یه تکونی به خودشون بدن و یکم جابجا بشن.

این باعث میشه شما:

یکم احساس ناراحتی کنید

ترشح بزاق دهنتون یکم بیشتر بشه

لثه ها یکم تحریک بشن و مثلا یه نمه دچار خارش بشن

لبها و بخش داخلی گونه هاتون یکم ممکنه با پلاک ارتودنسی اولش حال نکنه

ممکنه یکم توی صحبت کردن دچار مشکل بشید

این مشکلات جزئی ممکنه بعد از اینک قالب اول رو گذاشتید اذیتتون کنه اما نهایتا تا ۱ هفته بعدش کاملا از بین میرن و جای نگرانی ندارن.

بیشتر بخوانید :

چطوری مشکلات هفته اول بعد از ارتودنسی متحرک رو برطرف کنیم؟

اگه احساس درد داشتید که خیلی نادره می‌تونید مسکن بدون نسخه مثل ایبوپروفن یا استامینوفن مصرف کنید.

اگه در صحبت کردن مشکل داشتید حتما و حتما یکم تمرین کنید. با صدای بلند آواز بخونید و یا اینکه یه کتاب رو با صدای رسا و بلند برای خودتون بخونید تا به شرایط عادت کنید و مشکلتون برطرف بشه.

اگه بزاق داخل دهانتون بعد از گذاشتن پلاک شفاف زیاد شد به جای تف کردنش سعی کنید اونو آروم قورت بدیدو بزاق همون روز اول زیاد میشه که طبیعیهو بعدش قط میشه.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 459
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

1. نوع دستگاه ارتودنسی

تعداد زیادی دستگاه مختلف ارتودنسی برای درمان انواع مشکلات، ناهماهنگی ها و مال اکلوژن های دهان و دندان وجود دارد. برخی از دستگاه ها نسبت به سایرین زمان کمتری برای هماهنگ کردن دندان های کج نیاز دارند. اگر فکر میکنید که مشکل دندان های شما جدی و شدید نیست، میتوانید از متخصص ارتودنسی خود بخواهید که دستگاهی را برای شما در نظر بگیرد که طول درمان ارتودنسی با آن کوتاه باشد (مثلا مدت مزان ارتودنسی نامرئی بیششتر از ارتودنسی ثابت است.)

2.  سلامت عمومی و بهداشت دهان و دندان

همیشه توصیه می شود قبل از درمان با یک متخصص ارتودنسی خوب یا یک دندانپزشک عمومی صحبت کنید و از او مشورت دریافت کنید. گاهی اوقات ممکن  است مشکلاتی متوجه دهان و دندان های شما باشد. برای مثال التهاب لثه، وجود پوسیدگی، تارتار و جرم های سفت و سخت دندانی باعث میشود که طول درمان و مدت زمان ارتودنسی دندان شما زیاد شود. اگر با ضعف بهداشت دهان و دندان مواجه باشید و مشکلات ذکر شده را تجربه میکنید باید قبل از درمان آن ها را برطرف کنید تا بتوانید تحت درمان قرار بگیرید. به طور مشابه اگر در طول درمان نیز بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید قطعا طول دوره درمان ارتودنسی بیشتر خواهد شد.

3. نوع مشکل دندان

ما طی ارتودنسی میخواهیم با کمک دستگاه های خاصی و با اعمال فشار، دندان های کج شده را صاف کنیم. این کار نیازمند جابجایی دندان ها است. یعنی دندان ها باید از موقعیت کج خودشان حرکت کرده و به مرور زمان  به موقعیت صاف، یکدست و مد نظر ما برسند. برای مثال اگر بین دندان ها فاصله وجود داشته باشد بسته شدن این فاصله میتواند خیلی سریعتر صورت گیر. اگر فک شما به اندازه کافی بزرگ باشد و دندان ها برای صاف شدن و یا رسیدن به موقعیت مد نظر ما مسافت زیادی طی نکنند قطعا مدت درمان ارتودنسی دندان کوتاه خواهد بود. اما فرض کنید که برای مثال یکی از فک  های شما جلوتر از دیگری باشد. این مشکلی است که واقعا برای درمان نیازمند مدت زمان زیادی است. در هر صورت اگر مشکلات فک ها شدید باشد مدت زمان ارتودنسی فک بالا یا پایین هم به درازا خواهد کشید.

4. شدت مشکل

 هرچه شدت مشکل دندان بیشتر باشد مدت زمان ارتودنسی دندان هم بیشتر میشود. فرض کنید که فاصله بین دو دندان به جای مثلا 1 سانتی متر، 2 سانت است. حتما بستن یک فاصله دو سانتی سخت تر از بستند فواصل کوتاه تر است. بنابراین مدت زمان زیادتری نیز میطلبد. اگر مشکل شما یک مال اکلوژن شدیدتر مانند اوربایت، آندربایت، کراس بایت و …. باشد نیز مدت زمان ارتودنسی دندان بسیار طولانی تر خواهد بود. در ثانی برای حل مشکلاتی از این دست که شدید هستند احتمالا درمان ها دو مرحله ای ارتودنسی درخواست شود. برای مثال ممکن است ابتداء لازم باشد عمل جراحی فک صورت گیرد سپس ارتودنسی دندان. و یا اینکه درمان در دو مرحله، یکی در کودکی و دیگری در بزرکسالی صورت بگیرد.

5. سن و سال

سن نیز یکی دیگر از عواملی است که تعیین می کند چه مدت شما باید از دستگاه های ارتودنسی استفاده کنید. مدت زمان ارتودنسی کودکان معمولا کوتاه تر از ارتودنسی بزرگسالان  است. زیرا ساختارهای دهان، فک و دندانی آن ها هنوز در حال رشد است و خیلی زود میتوان مشکلاتشان را حل کرد. اما مدت زمان ارتودنسی بزرگسالان معمولا بیشتر است. زیرا فک آن ها از رشد ایستاده و صاف کردن دندان های آن ها نیازمند زمان و هزینه بیشتری است. با این حال اگر به یک متخصص ارتودنسی خوب مراجعه کنید احتمالا زمان درمان در بزرگسالان نیز کاهش یابد.

6. مصرف برخی داروها

این مورد را احتمالا جایی نخوانده اید و یا کسی به شما نگفته باشد. نتیجه تحقیقات نشان میدهد که مصرف بیش از حد یا زیاده روی در مصرف برخی داروها مانند ایبوپروفن، استامینوفن و آسپیرین میتواند باعث کاهش حرکت دندان ها و درنتیجه کاهش مدت زمان ارتودنسی دندان شود. بنابراین ، باید از استفاده مکرر از این داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) خودداری کنید. دسته های دیگر داروها که میتوانند تاثیر مشابهی روی حرکت دندان ها داشته باشند عبارتند از:

فلوراید

استروژن

کورتیکواستروئیدها

و سرکوب کننده های سیستم ایمنی.

برعکس موارد بالا،  مصرف داروهای تیروئیدی و ویتامین D میتواند باعث تسریع در حرکت دندان ها و کاهش زمان ارتودنسی دندان شود. بنابراین بسیار مهم است که قبل از شروع درمان به یک متخصص ارتونسی خوب مراجعه کرده و درباره داروهایی که مصرف میکنید با او صحبت کنید.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی سریع



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 456
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی سرامیکی(Ceramic braces) شبیه به بریس های فلزی هستند. با این تفاوت که در این نوع بریس‌ها، به جای استفاده از براکت ها و سیم های فلزی خاکستری رنگ، از سیم و براکت شفاف یا رنگی استفاده می‌شود.

امروزه بسیاری از افراد تمایل دارند به جای استفاده از بریس‌های فلزی از نوع سرامیکی این ابزار استفاده کنند. زیرا وجود بریس‌های سرامیکی در دهان شما و بر روی دندان ها، کمتر جلب توجه می‌کند. اما استفاده از این ابزار نیز حواشی، معایب و مزایای خاص خود را دارد. در این مقاله به معرفی کامل بریس سرامیکی و همچنین معایب و مزایای آن خواهیم پرداخت.

مزایا

این نوع، کمتر از بریس‌های فلزی قابل مشاهده هستند. مواد سرامیکی به کار رفته در این بریس‌ها می‌توانند به صورت شفاف یا حتی رنگی باشند. این ابزار میتوانند در دراز مدت به صورت موثرتر دندان ها را به موقعیت دلخواه ما برسانند.

این ابزار دندان‌ها را سریعتر از الاینرهای شفاف ( ارتودنسی نامرئی ) حرکت می دهند. بریس سرامیکی حدود 18 تا 36 ماه طول می‌کشد تا دندان های شما را صاف کند. اما الاینرها برای صاف کردن دندان ها مدت زمان طولانی تری را می‌طلبند.

در انتخاب رنگ بریس سرامیکی آژاد هستید. این بریس‌‌ها تقریباً در هر رنگ قابل تصوری در دسترس هستند.

برعکس بریس های فلزی که در گرفتن تصاویر به کمک اشعه ایکس تداخل ایجاد میکنند، استفاده از این نوع بریس ها کوچکترین تداخلی در روند تصویربرداری ایجاد نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید :

معایب

آنها گرانتر از بریس‌های فلزی هستند. این نوع، ممکن است باعث ایجاد حساسیت لثه شوند. براکت‌های سرامیکی نیز بزرگتر از براکت های فلزی هستند. که این می تواند تمیز کردن اطراف براکت های شما را سخت تر کرده و منجر به تورم لثه یا عقب نشینی لثه ها شود.

دوام این نوع، از دوام فلز بسیار کمتر است. بریس سرامیکی بیش از دو برابر بیشتر از نوع فلزی احتمال شکسته شدن دارد. همچنین روند از بین بردن چسب هنگام برداشتن بریس‌ها، به سطح دندان شما (مینای دندان) آسیب می‌رساند.

از آنجا که شکننده تر هستند، نیاز به ترمیم براکت های شکسته یا انجام تنظیمات افزایشی در هر قرار ملاقات می تواند روند صاف کردن را به تاخیر بیاندازد.

آنها ممکن است لکه دار شوند. اتصالات الاستیک نگهدارنده سیم به براکت ها می توانند به راحتی لکه دار شوند.

منبع :مجله ارتودنسی 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 728
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

متخصصان ارتودنسی دندان به طور معمول از ابزار مختلفی استفاده می‌کنند. به طور کلی این ابزارها و وسایل را می‌توان در دو دسته ثابت و متحرک دسته‌بندی کرد، که در ادامه با آن‌ها بیشتر آشنا می‌شوید.

ابزار های ثابت ارتودنسی

این ابزار متداول‌ترین دستگاه‌ها و ابزار مورد استفاده در تخصص ارتودنسی هستند. زمانی که دقت انجام پروسه و لزوم در نظر گرفتن جزئیات در دستور کار قرار بگیرد، متخصصان ارتودنسی از ابزار های ثابت برای برطرف کردن مشکلات عدم هماهنگی دندان مراجعان خود استفاده می‌کنند.

نمونه هایی از لوازم و ابزار ارتودنسی ثابت عبارتند از:

بریس

این ابزار ثابت شامل موارد زیر می باشد

  • براکت
  • سیم
  • بند

بندها حلقه‌هایی هستند که معمولا به دور دندان‌ها ثابت می‌شوند و در نقش لنگر بریس ها عمل می‌کنند. این ابزار توسط مواد مخصوصی به دندان متصل می‌شوند. برخلاف بند ها که به دندان‌های عقبی متصل می‌شوند، از براکت ها معمولا در بخش جلویی دندان‌ها استفاده می‌شود. سیم‌ها نیز به شکل قوس از داخل براکت ها عبور کرده و به باندها فیکس یا متصل می‌شوند. با محکم شدن سیم، دندان‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند. و با گذشت زمان دندان‌ها به هماهنگی کامل و موقعیت مد نظر ارتودنتیست می‌رسند.

اشخاصی که از این ابزارها برای تراز کردن دندان‌های خود استفاده می‌کنند، باید به صورت منظم و ماهانه برای چک کردن و یا سفت کردن بریس ها به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند. طول مدت درمان با توجه به فاکتورهای مختلف، متفاوت خواهد بود و می‌تواند از چند ماه تا چند سال باشد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی لینگوال

فضا نگهدارنده ثابت

همانطور که می‌دانید کودکان تا سن خاصی دارای دندان های شیری هستند. زمانی که دندان شیری می‌افتد، این احتمال وجود دارد که دندان‌های مجاور، به سمت فضای خالی حرکت کرده و فضا را برای دندان اصلی که قرار است جای خالی را پر کند تنگ می‌کنند. متخصص ارتودنسی از فضا نگهدارنده ثابت برای حفظ فضای خالی استفاده می‌کند، تا زمانی که دندان اصلی رشد کند و کج نشود.

فضانگهدارنده با قابلیت جابجایی

این ابزارها گزینه‌ای مناسب برای جایگزینی فضا نگهدارنده ثابت هستند.

ابزار ثابت ویژه

این ابزار می‌توانند به کنترل فشار وارد شده از سوی زبان یا مکیدن انگشتان کمک کنند. این ابزار ویژه می‌توانند به خصوص در هنگام خوردن غذا باعث ایجاد ناراحتی برای شخص استفاده کننده شوند. در نتیجه تنها بر حسب ضرورت از آن‌ها استفاده می‌شود.

ابزار ارتودنسی متحرک

متخصصان ارتودنسی از ابزار متحرک برای درمان مشکلات جزئی مانند جلوگیری از مکیدن انگشت شست یا اصلاح دندان‌های کج شده استفاده می‌کنند.

این ابزارها فقط باید هنگام تمیز کردن، غذا خوردن یا کشیدن نخ دندان  بیرون کشیده شود. بعضی اوقات، متخصص ارتودنسی ممکن است به بیمار توصیه کند که آنها را در حین انجام فعالیت‌های خاصی مانند نواختن سازهای بادی یا دوچرخه سواری خارج کنند.

بیشتر بخوانید : قیمت ارتودنسی

نمونه هایی از ابزار متحرک عبارتند از:

الاینر یا تراز کننده‌ها الاینر ها جایگزینی برای بریس ها هستند که معمولا برای بزرگسالان مفید هستند.

هدگیر: هدف استفاده از هدگیر در بیماران، این است که سرعت رشد فک فوقانی را کند کرده و دندان های بالا و پایین را در موقعیت هماهنگ با هم قرار دهند.

ضربه گیر لب و گونه: این ابزار متحرک برای کاهش فشار وارد شده از سوی گونه‌ها یا لب روی دندان ساخته شده‌اند.

اکسپندر یا وسیع کننده کام): این ابزار به گونه‌ای طراحی شده است که قوس فک بالا را گسترده تر کند. اکسپندر شامل یک صفحه پلاستیکی با پیچ هایی است که در کف یا سقف دهان قرار می گیرد. پیچ ها به مفاصل موجود در استخوان ها فشار می آورند و آنها را به سمت بیرون هدایت میکنند. متخصص ارتودنسی با کمک اکسپندر مساحت و پهنای سقف دهان را گسترش می‌دهد.

نگهدارنده‌ ها: رتینر ها معمولا پس از پروسه های درمانی ارتودنسی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این احتمال میرود که پس از پروسه های درمانی، دندان ها به عقب برگردند. از نگهدارنده برای جلوگیری از این اتفاق استفاده میشود. در صورت اصلاح، ممکن است از آن‌ها برای جلوگیری از مکیدن انگشتان دست کودکان نیز استفاده شود.

به طور کلی دو نوع رتینر یا نگهدارنده متحرک وجود دارد:

نگهدارنده و رتینر هاولی. این نگهدارنده از فلز و اکریلیک ساخته شده است. آکریلیک روی سقف دهان قرار می گیرد و سیم دندان های قدامی را محاصره می کند.

نوع دیگر رتینر از پلاستیک شفاف ساخته شده است. این نگهدارنده روی دندان ها قرار می گیرد و مانند یک الاینر نامرئی یا( ارتودنسی نامرئی ) به نظر می رسد.

منبع : مجله ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 584
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

) مهمترین نکته در نگهداری ونیر کامپوزیت، پرهیز از جویدن خوراکی های سفت است. جویدن غذا ها و خوراکی های سفت و سخت باعث آسیب رسیدن به ونیر کامپوزیت می شود.

در هنگام خوردن مواد خوراکی مانند فندوق و پسته و ... باید احتیاط کنید تا باعث شکستن و لب پر شدن کامپوزیت نشود.

2) تا یک روز پس از انجام ونیر کامپوزیت از نوشیدن چای، قهوه، نوشابه و از این قبیل مواد غذایی حاوی رنگدانه پرهیز نمایید زیرا مواد کامپوزیت در این مدت مستعد تغییر رنگ هستند.

3) حدودا تا یک ماه پس از کامپوزیت دندان ها حساس می شوند که رفته رفته با گذشت زمان از این حساسیت کاسته می شود. در این مدت از نوشیدن و خوردن غذا های خیلی سرد یا خیلی داغ پرهیز نمایید تا دچار دندان درد نشوید.

4) مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی بخصوص بعد از خوردن و آشامیدن غذاهای حاوی رنگدانه مهم می باشد. اگر در مکانی هستید که به مسواک دسترسی ندارید می توانید چند لیوان آب بنوشید. به طور کلی سعی کنید بعد از انجام کامپوزیت، نوشیدن و خوردن این مواد را به حداقل برسانید.

بیشتر بخوانید :

5) همانطور که گفته شد مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی مهم می باشد. اما توجه داشته باشید، مسواک زدن زیاد باعث می شود سطح صیقلی کامپوزیت از بین برود و کدر رنگ شود. که در این صورت باید به دندانپزشکی مراجعه نمایید تا دندانپزشک سطح رویی کامپوزیت را پولیش دهد و به حالت صیقلی قبلی باز گرداند.

6) استفاده به تنهایی از مسواک برای حفظ پاکیزگی دندان های کامپوزیت شده کفایت نمی کند. همانطور که بار ها گفته شده است، نخ دندان باید در کنار مسواک نیز استفاده شود. علاوه بر اینکه دندان های معمولی و بدون کامپوزیت به حفظ بهداشت نیاز دارند، دندان های کامپوزیتی نیز به حفظ بهداشت نیازمند هستند. نخ دندان باید در آخر هر روز برای زدودن مواد غذایی باقی مانده در میان دندان ها استفاده شود.

7) برای استفاده از خمیر دندان بهتر است با دندانپزشک ترمیم و زیبایی خود مشورت نمایید، زیرا امکان دارد دندانپزشک با توجه به نوع کامپوزیت، خمیر دندان خاصی را معرفی کند. همچنین در استفاده از مسواک های مخصوص نیز بهتر است با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

8) استعمال دخانیات نظیر سیگار و قلیان رنگ کامپوزیت را تغییر می دهد. تا حد امکان سعی کنید از استعمال دخانیات بپرهیزید.

بیشتر بخوانید : دندانپزشکی بارداری



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 524
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

روش‌های متفاوتی برای ارتودنسی پیشگیری وجود دارد. اما به صورت معمول، دو روش برای ارتودنسی پیشگیری پیش روی پزشک است.

انواع روش های ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری به روش ارتودنسی ثابت

ارتودنسی پیشگیری به روش بهره از هدگیر

ارتودنسی پیشگیری به روش ارتودنسی ثابت

روش ارتودنسی ثابت در واقع همان ارتودنسی متداولی است که شاهد آن هستیم. براکت‌هایی بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و با سیمی، این براکت‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند. برای کودکان، از براکت‌های رنگی برای زیبایی بیشتر و همچنین تمایل بیشتر کودکان به ارتودنسی، استفاده می‌شود.

ارتودنسی پیشگیری به روش هدگیر

هدگیر در واقع وسیله‌ای است که در صورت نیاز به ارتودنسی فک بالا، از آن استفاده می‌شود. هدگیر در ارتودنسی پیشگیری با فشار آوردن، سعی می‌کند استخوان فک بالا را تکان دهد.

ارتودنسی پیشگیری از نوع فضا نگهدا

در برخی موارد، کودکان دندان‌های شیری خودشان را زودتر از موعد از دست می‌دهند یا آن که دندان شیری، زودتر از زمانی که باید، از لثه کودک کشیده می‌شود. در چنین مواردی احتمال پر شدن فضای دندان دائمی با دندان‌های کناری افزایش پیدا می‌کند و چنین موردی می‌تواند مانع از قرارگیری دندان دائمی در جای خودش شود. در صورتی که با چنین مشکلی مواجه شوید از روش فضای نگهدار برای پیشگیری ارتودنسی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

مزایا ارتودنسی پیشگیری

دندان‌ها را می‌توان بدون نیاز به براکت‌ها و سیم‌های فلزی که گاها ناراحت کننده هستند ردیف و مرتب کرد.

بالا نبودن هزینه ارتودنسی پیشگیری، هزینه ارتودنسی زودهنگام یک دوم تا یک سوم قیمت ارتودنسی فلزی است. بنابراین ارتودنسی پیشگیری بسیار به صرفه‌تر است.

کاهش دادن و گاها از بین بردن نیاز به درمان ارتودنسی در سنین بالاتر

ارتودنسی پیشگیری علاوه بر زیبا کردن لبخند کودک شما، مشکلات دندان را اصلاح نموده و همچنین سلامت دهان و دندان‌ها را بهبود می‌بخشد.

متخصص ارتودنسی بر رشد دندان‌ها نظارت دارد و اطمینان حاصل می‌کند که دندان‌ها وضعیتی مرتبی داشته باشند. پیگیری ارتودنسی بسیار بهینه تر از درمان ارتودنسی است.

به مرور عادت‌های آسیب زننده به سلامت دهان و دندان اصلاح می‌شود و گفتار درمانی کودک آسان تر می‌شود.

ارتودنسی پیشگیری سریع تر به نتیجه می‌رسد و لازم نیست بارها به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه نایید.

اصلاح زودهنگام بدشکلی دهان باعث می‌شود، کودک اعتماد به نفس و حس رضایت بیشتری از ظاهر خود داشته باشد.

احتمال آسیب دیدن دندان‌ها که ردیف و مرتب هستند کمتر است.

منابع :

https://www.orthodentist.ir/

http://www.orthodr.ir/



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 464
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

تفاوت اصلی بین ارتودنسی بزرگسالان و ارتودنسی کودکان و نوجوانان آن است که در جوانان، استخوان‌های فک هنوز به رشد کامل نرسیده و در حال رشد می‌باشد. در حالی که در بزرگسالان، رشد این استخوان‌ها متوقف شده است و به همین دلیل ممکن است رفع ناهنجاری‌های فک آنها فقط از طریق جراحی امکانپذیر باشد. تفاوت‌های دیگری که از این نظر بین ارتودنسی در بزرگسالان و کودکان وجود دارد عبارتند از:

آسیب‌دیدگی لثه‌ها و استخوان دندان‌ها (بیماری‌های پریودنتال)

احتمال ابتلاء به بیماری‌های لثه و یا حتی آسیب‌‌دیدگی استخوان دندان‌ها در اثر عفونت لثه یا بیماری‌های پیشرفته پریودنتال در بزرگسالان بسیار بیشتر از کودکان است. افرادی که دندان‌های صاف و مرتب داشته باشند، کمتر در معرض ابتلاء به بیماری‌های لثه قرار دارند.

پوسیدگی یا افتادگی دندان‌ها

بعضی از دندان‌ها ممکن است به مرور زمان دچار پوسیدگی شده و یا از جای اصلی خود جابه‌جا شوند و رفع مشکل آنها تنها از طریق ارتودنسی امکانپذیر خواهد بود. همچنین افتادن دندان‌ها هم می‌تواند باعث شود که دندان‌های مجاور به سمت فضای خالی ناشی از آن حرکت کنند و این باعث افزایش خطر ناهنجاری‌های فک و بروز بیماری‌های لثه می‌شود.

درمان ارتودنسی ناقص در دوران نوجوانی

بسیاری از بزرگسالان در دوران کودکی یا نوجوانی خود، بخشی از یک دوره درمان ارتودنسی را طی کرده‌اند اما بعد از آن هیچ‌گاه برای تکمیل درمان خود اقدام نکرده‌اند. بنابراین حالا که به سن بزرگسالی رسیده‌اند، تصمیم می‌گیرند که درمان ارتودنسی خود را کامل کنند تا بتوانند به دندان‌های سالم و لبخند زیبایی که همیشه آرزوی آن را داشته‌اند، دست پیدا کنند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی سریع

نتیجه و مراقبت‌های پس از انجام ارتودنسی

در اوایل دوره درمان ارتودنسی بزرگسالان احتمالاً شما برای صحبت کردن یا غذا خوردن، کمی مشکل یا ناراحتی خواهید داشت، اما بعد از مدتی این احساس برطرف می‌شود. در طول مدتی که بریس‌ها در دهان شما قرار دارد، سعی کنید دندان‌های خود و براکت‌ها را کاملاً تمیز نگه دارید. اگر در ارتودنسی بزرگسالان از بریس‌های چسبانده شده و غیر قابل برداشتن استفاده می‌کنید، ذرات غذا و جرم می‌تواند به راحتی در بین دندان‌‌ها و لثه‌های شما گیر بیفتد.

هزینه ارتودنسی بزرگسالان

هزینه ارتودنسی چه در کودکان و چه در بزرگسالان به طول مدت درمان، سن، میزان و شدت مشکل شما و نوع بریسی که متخصص ارتودنسی برای شما توصیه می‌کند، بستگی خواهد داشت. قبل از شروع درمان با بیمه درمانی یا تکمیلی خود هماهنگی کنید تا مشخص شود که آیا هزینه‌های ارتودنسی شما را پوشش می‌دهد یا خیر.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 489
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

مخفی بودن بریس ارتودنسی

از  مزایای ارتودنسی لینگوال آن است که شما می‌توانید مدت زمان ارتودنسی را بدون آنکه کسی متوجه شود، به پایان برسانید. اگر شما هم با گذاشتن سیم و اتصالات در دهان خود و نمایان بودن آن در دید دیگران مشکل دارید، پس ارتودنسی لینگوال می‌تواند بهترین روش برای شما باشد. بریس‌های مدل STB social 6 یکی از انواع جدید بریس‌های لینگوال هستند که به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا به طور کامل در پشت دندان‌ها مخفی باشند.

سرعت بالا

بریس‌های لینگوال به یک سیستم “خودتنظیم شونده” (سِلف لایگیت) مخصوص مجهز هستند که سرعت کار درمان ارتودنسی را خیلی بالاتر می‌برند و برای افرادی که می‌خواهند سریع‌تر و در عرض کمتر از 6 هفته به نتیجه برسند، گزینه بسیار خوبی هستند. البته برای استفاده از آن ها بهتر است که بیشتر با متخصص ارتودنسی دندان  خود صحبت کنید.

راحت بودن

بریس‌های لینگوال به عنوان یکی از راحت‌ترین روش‌های ارتودنسی شناخته می‌شوند. سیستم سلف لایتگیت (خودتنظیمی) که برای این بریس‌ها تعبیه شده است، به سیم‌کشی‌های روی دندان امکان می‌دهد که بدون آنکه نیازی به کشیدن و سفت کردن به صورت دستی داشته باشند، خودشان به صورت خودکار حرکت کرده و سفت‌تر شوند. بنابراین در طول دوره ارتودنسی، یک نیروی ملایم و مستمر بر روی دندان‌ها وارد می‌شود و کار صاف کردن دندان‌ها را به راحتی انجام می‌دهد. به این ترتیب نیاز شما به مراجعات مکرر به دندانپزشک در طول دوره درمان نیز تا حد زیادی رفع خواهد شد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی نامرئی

هزینه ارتودنسی لینگوال

به طور کلی هزینه ارتودنسی لینگوال نسبت به روش‌های دیگر ارتودنسی بالاتر است. زیرا چسباندن براکت‌ها و نصب لوازم ارتودنسی در دهان بیمار در این روش مشکل‌تر است. هزینه‌های این روش شامل هزینه مراجعات دوره‌ای در مطب دندانپزشک نیز می‌شود. این مراجعات معمولاً برای سفت کردن سیم‌ها و براکت‌ها و انجام تعمیرات لازم در صورت نیاز انجام می‌شود. بریس‌های لینگوال از نظر هزینه با بریس‌های فلزی سنتی قابل مقایسه هستند و بسیاری از بیمه‌های درمانی، قسمتی از هزینه‌های آن را پوشش می‌دهند.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 487
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اطمینان حاصل کنید که دندانپزشک شما، آموزش های دندانپزشکی زیبایی را فراتر از آموزش دندانپزشکی عمومی را گذرانده باشد. بخصوص در مورد ایمپلنت دندان، تخصص و تجربه متخصص ایمپلنت دندان بسیار مهم است زیرا ایمپلنت یک روش جراحی می باشد و دقت و مهارت بالایی می طلبد. همچنین کامپوزیت ونیر به ترکیب مهارت و هنر دندانپزشک نیاز دارد. بهترین نوع کامپوزیت دندان نیز ممکن توسط یک دندانپزشک با تجربه کم به شکست بیانجامد. وقتی می گوییم بهترین متخصص کامپوزیت دندان، بهترین متخصص لمینت دندان و بهترین متخصص ایمپلنت دندان به مکانی که کلینیک یا مطب دندانپزشکی در آن واقع شده است اشاره نمی شود. بلکه منظور تجربه و مهارت بالای متخصص دندانپزشکی زیبایی و نیز استفاده از مواد با کیفیت مورد نظر است.

دندانپزشک زیبایی شما باید سابقه ارائه نتایج زیبا و طبیعی را داشته باشد.

آیا دندانپزشک زیبایی شما از پیشرفته ترین فنون و تکنیک ها در کنار مواد باکیفیت استفاده می کند؟ درباره ی بهترین نوع کامپوزیت دندان، بهترین نوع لمینت دندان و نیز بهترین نوع ایمپلنت دندان با متخصص دندانپزشک خود صحبت کنید. مارک های محصولاتی که آنها ارائه می دهند- به عنوان مثال ، اگر متخصص دندانپزشک زیبایی شما در حال انجام کامپوزیت دندان باشد ، اطمینان حاصل کنید که آیا مواد کامپوزیت دندان معتبر مانند کامپوزیت آی پی اس،  کامپوزیت سارنکو و  غیره را ارائه می دهد یا خیر.

بررسی وب سایت دندانپزشک زیبایی بهترین روش برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اعتبار و کار آنها است. برای مشاهده نمونه کامپوزیت های انجام شده در کلینیک دندانپزشکی سیب سفید اینجا کلیک کنید.

از پرسیدن سؤال در مورد مناسب ترین روش درمانی متناسب خود ، پرداخت هزینه ، صرف وقت ، هزینه های اضافی دریغ نکنید.

به دنبال دندانپزشکی باشید که بیشترین وقت خود را برای انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی معطوف کند. کلینیک دندانپزشکی سیب سفید یک مرکز تخصصی در زمینه دندانپزشکی زیبایی می باشد که تمرکز خود را معطوف به خدمات دندانپزشکی زیبایی شامل کامپوزیت دندان، لمینت سرامیکی ، بلیچینگ دندان و ایمپلنت دندان نموده است.

مشاهده تصاویر قبل و بعد بیماران برای ارزیابی سطح عملکردی که می توانید از کار متخصص دندانپزشک زیبایی انتظار داشته باشید ضروری است.

در مورد فن آوری و روش های موجود سؤال کنید

مهم این است که احساس صداقت داشته باشید و ارتباط بالایی با متخصص دندانپزشک زیبایی که انتخاب کرده اید داشته باشید.

اگر از ظاهر دندان ها و لثه های خود خوشتان نمی آید ، متخصص دندانپزشک زیبایی دقیقاً می داند که چگونه لبخند شما را زیباتر کند. در زیر ، ما نگاهی به برخی از روشهای دندانپزشکی زیبایی برای اصلاح لبخند می اندازیم تا به شما بهتر بگوییم که چگونه می توان زیبایی لبخند را بهبود بخشید.

بیشتر بخوانید : دندانپزشکی بازداری



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 465
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

با بالا رفتن سن، بسیاری از ویژگی های جسمانی افراد تغییر خواهد کرد.

با این حال مهم نیست چند سال دارید

زیرا تحقیقات نشان داده است که لبخند افراد همیشه اثر بخشی خود را بر اطرافیان دارد.

برخی افراد برای اثرگذاری بیشتر روی اطرافیان زیر تیغ جراحی های زیبایی می روند

اما نهایتا لبخند تنها چیزی است که تاثیر فراوانی در اولین نگاه بر طرف مقابل می گذارد.

دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ترکیب هنر و علم است

با اینکه یک دندانپزشک عمومی هم می تواند برخی درمان های ترمیم و زیبایی را (مانند ونیر کردن و سفید کردن و بلیچپینگ دندان ) انجام دهد

و با استفاده از ابزار های کامل لبخندی را تغییر دهد یا احیا کند اما این کافی نیست.

دندانپزشکی ترمیم و زیبایی نیازمند آموزش های تخصصی، گذراندن تحصیلات مرتبط و درک زیبایی ساختاری صورت می باشد تا نتایج درست و مفیدی از آن به دست آید.

لبخند وسیله ی قدرتمندی است

بیشتر مردم معتقدند که در نگاه اول لبخندی زیبا بسیار اثرگذار تر از هر ویژگی دیگری است.( مانند مو، لباس و غیره)

علاوه بر آن گروهی دیگر از مردم نیز معتقدند که افراد خنده رو نسبت به دیگران جذاب تر، بامزه تر و جالب تر می باشند.

تفاوت دندانپزشکی ترمیمی  با دندانپزشکی زیبایی  

شاید همه شنیده باشند که دندانپزشکی زیبایی روشی برای ساختن لبخندی زیبا می باشد.

اما گاهی قبل از آغاز روند زیبا سازی دندان لازم است روی دندان اقدامات ترمیمی کوچکی انجام شود تا آن دندان پایه ی خوبی برای مواد دندانپزشکی زیبایی باشد.

و این جایی است که دندانپزشکی ترمیمی با زیبایی تلاقی می کند.

دندانپزشکی ترمیمی شامل مدیریت و روش هایی است که دندانپزشک برای سالم نگه داشتن دهان انجام می دهد.

این اقدامات ترمیمی شامل قراردادن ایمپلنت دندان، دندان مصنوعی، پرکردگی و روکش می باشد.

این اقدامات دندانپزشکی نیاز به گذراندن دوره تخصصی ندارند

و تنها شامل پیشگیری و اقدامات اصلاحی می باشند که دندانپزشکان پس از گذراندن دوره ی عمومی دندانپزشکی قادر به انجام آنها هستند.

بنابراین اولویت دندانپزشکی ترمیمی بهبود عملکرد دهان و دندان و به حداکثر رساندن آن است

در حالی که تمرکز دندانپزشکی زیبایی بر جنبه های زیبایی دهان و دندان و به ارمغان آوردن لبخندی زیبا برای بیمار است که البته هر دو در یک راستا عمل می کنند.

بیشتر بخوانید لمینت دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 474
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ونیر کامپوزیت یا فیسینگ درمان یک جلسه ای، بدون تراش دندان است. از ونیر کامپوزیت میتوان جهت برطرف کردن موارد زیر استفاده کرد:

نامنظمی های کوچک

بستن فاصله بین دندانها

زردی های دندان ها

کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت دندانیک ماده ترمیم همرنگ دندان است.

روی سطح دندان قرار داده می شود و توسط دندانپزشک فرم داده میشود.

به این ترتیب می توان دندانها را سفید تر و بلندتر کرد. هزینه آن کمتر از لمینیت  دندان سرامیکی است (به علت عدم ارسال کار به لابراتوار) همچنین می توان در یک جلسه کاری انجام داد و توسط دندانپزشک در مطب فرم داده می شود.

بیشتر بخوانید :

ایمپلنت دندان

مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت سرامیکی چیست؟

مزیت آن نسبت به لمینیت سرامیکی مدت زمان کمتر، هزینه کمتر و عدم تراش دندان است. لازم به ذکر است که لمینیت سرامیکی موارد کاربرد خود را دارد و در نامنظمی های بیشتر دندانی که نیاز یه تغییرات بیشتر است لزوم لمینیت سرامیکی احساس میشود. توضیح کامل آن در صفحه مربوط به لمینت سرامیکی آمده است.

در این ویدیو میتوانید توضیحات کامل دکتر غزال آرش راد را درباره ونیر کامپوزیت و جزییات آن ببینید. اگر به دنبال زیبایی بیشتر دندانهای خود هستید و به دنبال راهی می گردید که بهترین انتخاب را داشته باشید حتما ویدیو زیر را ببینید.

منبع :دندانپزشکی شبانه روزی جنت آباد



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 538
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

خیلی از افراد محصولات مراقبتی و آرایشی متعددی برای موهاشون تهیه میکنن اما به سرعت ازشون ناامید میشن و سراغ محصول بعدی میرن. گاهی رسیدن به نتیجه دلخواه زمان بره و یا حتی ممکنه خود محصول مناسب مو نباشه یا اگر هم محصول مناسب و موثری خریداری کرده باشید استفاده نادرست از اون باعث عدم نتیجه دلخواه بشه. پس بهتره با بعضی عادات بد مراقبت از مو و روشهای جایگزین آن ها در این مقاله از مجموعه مقاله های اموزش آرایگشری الماس نشان آشنا شویم.

۱-تمیز نکردن شانه و برس

به مرور زمان مقدار زیادی باکتری در شانه و برس شما جمع میشه و با هر بار استفاده موها و به ویژه کف سرتون رو در معرض این آلودگی ها قرار میدید. لازمه هر هفته برستون رو تمیز کنید و نذارید مویی توش باقی بمونه. ماهی یکبار هم با جوش شیرین و آب یا شامپو تمیزش کنید و تا زمانیکه کاملاً خشک نشده اون رو در فضای بسته (مثل کشو و … ) نذارید.

۲-مصرف زیاد ترکیبات شیمیایی

استفاده زیاد از رنگ مو، کراتینه یا فر کردن مو با مواد شیمیایی و … به موها صدمه میزند. اگر مجبور به این کار هستید اقدامات پیشگیرانه رو مثل استفاده از یک ماسک مو دو روز قبل از رنگ کردن موها فراموش نکنید.

بیشتر بخوانید :

۳-دیر به دیر کوتاه کردن موها

اگر میخواید موهای سالمی داشته باشید باید به طور منظم اون رو کوتاه کنید تا از موخوره جلوگیری بشه هر ماه یا نهایتاً یک ماه در میان حدود ۲ سانتیمتر موهاتون رو کوتاه کنید. همچنین از سرم ها برای برطرف کردن خشکی ساقه مو و جلوگیری از موخوره استفاده کنید.

۴-شانه کردن موی خیس

شانه کردن موهای خیس باعث کشیدگی، نازک شدن و در نهایت شکستگی اونها میشه. بهتره از شانه های دندانه درشت (با فواصل دندانه های زیاد) برای شانه کردن موهای خیس استفاده کنید.

۵-دستگاه های حالت دهنده

حالت دهنده های حرارتی مثل سشوار، اتو و فر کننده ها نه تنها باعث خشکی ساقه مو میشن بلکه میتونن اونارو بسوزونن. به مرور آسیب به جایی میرسه که تنها راه رفعش کوتاه کردن موهاست. جهت پیشگیری بهتره از حرارت بالا برای حالت دادن به موهاتون استفاده نکنید. همچنین از یک محافظ حرارتی (ترجیحاً فاقد الکل) استفاده کنید تا موهاتون رو از آسیب و همینطور وز کردن حفظ کنه. مدل مویی انتخاب کنید که با توجه به تایپ موی شما کمترین نیاز رو به استفاده از حالت دهنده های حرارتی داشته باشه

منبع : https://www.almasneshansalon.com/



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 460
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

تکنیک محبوب مرتب کردن دندان‌ها که همان روش معمول استفاده از براکت‌های فلزی ( ارتودنسی ثابت ) می‌باشد و به عنوان بهترین راه برای صاف کردن دندان‌های کج در نظر گرفته می‌شود؛ به سرعت در حال جایگزین شدن با اینویزیلاین ( ارتودنسی نامرئی ) می‌باشد که گاهی ممکن است مشکلات پیش‌بینی نشده‌ای را به وجود بیاورد. واکنش آلرژیک نسبت به اینویزیلاین  ممکن است در بیمارانی که سابقه و زمینه حساسیت نسبت به مواد پلاستیکی را دارند، اتفاق بیفتد. واکنش آلرژیک نسبت به اینویزیلاین، بسته به شدت حساسیت، می‌تواند مشکلات خفیف یا شدیدی را به همراه داشته باشد.

آیا در صورت واکنش آلرژیک نسبت به اینویزیلاین، می‌توان همچنان از این تجهیزات استفاده کرد؟

اگر علائمی که در طول واکنش آلرژیک نسبت به اینویزیلاین تجربه می‌کنید، خفیف هستند، به احتمال زیاد قادر خواهید بود این علائم را تا پایان درمان تحمل کنید. علائم شدید مانند به سختی نفس کشیدن، عدم هشیاری و حالت تهوع را نمی‌توان نادیده گرفت. اگر هر یک از این علائم شدید را احساس کردید، ممکن است لازم باشد استفاده از ردیف کننده‌ها را متوقف کنید. فارغ از اینکه واکنش آلرژیک شما نسبت به اینویزیلاین تا چه حد شدید باشد، حتماً باید با دندانپزشک خود در این زمینه صحبت کنید. با توجه به اینکه واکنش آلرژیک نسبت به اینویزیلاین، چندان معمول و شایع نمی‌باشد، احتمال آن که شما در هنگام استفاده از این تجهیزات چنین مشکلاتی را تجربه کنید، اندک است.

آیا باید در مورد این واکنش‌های آلرژیک نگران بود؟

اگر می‌دانید که نسبت به مواد پلاستیکی آلرژی دارید، باید این موضوع را قبل از آنکه دندانپزشک روشی را برای مرتب کردن دندان‌های شما انتخاب کند، به او اطلاع دهید. واکنش آلرژیک نسبت به اینویزیلاین در بهترین حالت، ناخوشایند است و در موارد نادر می‌تواند کشنده نیز باشد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی ارزان

هنگام بروز یک واکنش آلرژیک چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر شما دچار آلرژی نسبت به اینویزیلاین باشید، به سرعت این را متوجه خواهید شد. در دهان خود احساس سوزش یا خارش خواهید کرد. معمولاً، این مشکل در تمام زمانی که از ردیف کننده اینویزیلاین استفاده می‌کنید، ادامه می‌یابد و حتی ممکن است پس از خارج کردن آن برای خوردن غذا، نیز ادامه داشته باشد. همچنین ممکن است متوجه شوید زبان و لثه‌هایتان نیز در اثر آلرژی نسبت به اینویزیلاین متورم شده است. در موارد نادر، ممکن است بیمار دچار سختی در نفس کشیدن شود و لازم باشد برای درمان به بیمارستان مراجعه کند.

چگونه می‌توان واکنش آلرژیک خفیف را متوقف کرد؟

به دلیل اینکه شما نمی‌خواهید ابزارهای مرتب و صاف کردن دندان‌ها را خارج کنید، دندانپزشک راه حل آسانی را برای کاهش واکنش آلرژیک به شما پیشنهاد خواهد کرد. به یاد داشته باشید که مشکل، عدم وجود بزاق در دهان شما می‌باشد. راه حل این مشکل، بسیار ساده است. مقدار زیادی مایعات بنوشید تا جایگزین بزاق شود. آب سرد، بهترین گزینه است. سعی کنید در هر روز چند لیوان آب اضافی بنوشید. گام دیگر آن است که بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنید. تمیز کردن حرفه‌ای و تخصصی دندان هر سه ماه یک بار می‌تواند حساسیت و تحریک را کاهش دهد.  تمیز کردن دندان‌ها به تولید بزاق نیز کمک می‌کند. البته این راه حل به اندازه نوشیدن آب سرد، موثر نخواهد بود.

همانطور که خودتان متوجه خواهید شد، ترس از حساسیت نسبت به اینویزیلاین بسیار اغراق آمیز است. حتی اگر در یک اتفاق نادر، شما واکنش آلرژیک را تجربه کنید، این واکنش چیزی بیش از اندکی تحریک و خارش دهان نخواهد بود. هیچ چیزی در این رابطه نباید شما را نسبت به اینویزیلاین دلسرد کند.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی چه قدر است ؟



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 638
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بایت توربوها کوچکترین سیستم‌های کامپوزیتی هستند که در بخش داخلی دندان‌های فوقانی جلو و یا در سطوح جویدن دندان‌های آسیاب عقب قرار می‌گیرند تا از بسته شدن کامل دندان‌ها جلوگیری کنند. توربو براکت‌ها، دندان‌های شما را از هم جدا کرده، از فشار دندان‌های مقابل رها می‌کند و اجازه می‌دهد دندان‌های‌تان آسان‌تر، سریع‌تر و راحت‌تر حرکت کنند.

این بایت توربوها موقت هستند و در نهایت توسط متخصص ارتودنسی به راحتی و معمولا بعد از چند ماه برداشته می‌شوند. با استفاده از توربو براکت، زمان درمان اغلب افزایش می‌یابد، زیرا دندان‌های شما دیگر با براکت‌ها و سیم‌ها در تماس نیستند و این امکان فراهم می‌شود که آن‌ها عملکرد خود را با کارآیی بیشتری انجام دهند. اگر چه در ابتدا ممکن است کمی ناخوشایند باشد، در نهایت صرفه جویی در زمان درمان ارزش انجام این کار را دارد!

چرا باید از توربو براکت یا بایت توربو استفاده کنیم؟

بایت توربوها به طور موقت به درمان شما اضافه می‌شوند و به دو دلیل مورد استفاده قرار می‌گیرند:

گاز گرفتن روی بایت توربو، فشار خاصی را روی دندان‌ها برای کمک به حرکت آنها اعمال می‌کند. این کار اغلب می‌تواند برای کمک به بیماران دارای اوربایت استفاده گردد، اما می‌تواند در شرایط دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد.

گاز گرفتن روی بایت توربوها باعث جلوگیری از ایجاد فشار روی براکت‌ها می‌شود و میزان شکستگی و یا آسیب به دندان‌های مقابل را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید :

اگر بایت توربو بشکند چه اتفاقی می‌افتد؟

بعید است که بایت توربو شل شود. اگر بایت توربو شکسته یا شل شود، هیچ اشکالی ندارد. اگر هر دوی آنها را نیز گم کردید، لطفا با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید؛ او احتمالا قرار ملاقات را برای جایگزینی آنها ترتیب می دهد. با این حال، اگر حرکت کافی حاصل شده باشد، ممکن است دیگر نیاز به استفاده از آنها نباشد.

مشکل در جویدن با توربو براکت

در ابتدا زمانی که توربو براکت‌ها روی دندان‌های جلو قرار می‌گیرند، دندان‌های عقب در هنگام جویدن، به طور کامل روی هم قرار نمی‌گیرند. اگر روی دندان‌های عقب قرار بگیرند، دندان‌های جلو تماس نخواهند داشت. این وضعیت موقت است و خوردن غذاهای نرم برای هفته اول به شما این امکان را می‌دهد که این وضعیت جدید را تحمل کنید. ممکن است گفتار شما کمی تحت تأثیر قرار گیرد، اما در عرض یک هفته به حالت عادی باز خواهد گشت.

منبع : مجله ارتودنسی دندان

رفرنس : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 675
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

باور اشتباه 4: درمان ارتودنسی بسیار طولانی است

واقعیت این است که طول درمان ارتودنسی( ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک و...)  به شدت مشکل و سرعت حرکت دندان‌ها بستگی دارد، دندان‌های اکثر بیماران باید حدود دو سال سیم‌کشی باشد. شاید دو سال به نظرتان طولانی بیاید، اما این زمان در قبال داشتن لبخندی زیبا تا پایان عمر به چشم نمی‌آید.

باور اشتباه 5: درمان ارتودنسی بسیار پرهزینه است

واقعیت این است که ارتودنسی ارزان نیست، اما مزایای آن بر معایب‌اش غلبه دارد. هیچ کس از صرف هزینه برای مرتب کردن دندان‌های خود یا فرزندش پشیمان نشده است. به جای این که بر صرف هزینه ارتودنسی متمرکز شوید، به لبخند سالم و جذابی فکر کنید که بر لبان خود یا فرزندتان نقش خواهد بست. نکته آخر این که لبخند از قدرتی باورنکردنی برخوردار است، اجازه ندهید این تصورات اشتباه مانع تعقیب رویاهایتان شود.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی یا کامپوزیت

باور اشتباه 6: سیم‌کشی باید دردناک باشد تا دندان‌ها را حرکت دهد

واقعیت این است که در زمان‌هایی از دوران ارتودنسی دچار درد خواهید شد. اما امروزه با بهره‌گیری از مواد جدید، درد و ناراحتی ارتودنسی به شدت کاهش یافته است. بریس‌های امروزی بدون تحمیل درد به بیمار بهتر از هر زمان دیگری دندان‌ها را ردیف و مرتب می‌کنند.

باور اشتباه 7: سیم‌های ارتودنسی باید مدام عوض شود

واقعیت این است که سیم در درمان‌های ارتودنسی قدیمی‌تر باید مرتب عوض می‌شد. اما امروزه با استفاده از مواد جدید کافی است که سیم هر از گاه تعویض و تنظیم شود.

بیشتر بخوانید : همه چیز در مورد ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 389
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

توصیه‌های زیر را جدی بگیرید تا شاهد ایجاد لکه‌های سفید روی دندان‌هایتان نباشید:

مسواک زدن را فراموش نکنید: درست است که مسواک زدن دندان‌های سیم‌کشی شده زمان بیشتری می‌برد، اما تک تک این ثانیه‌های اضافی برای داشتن لبخندی زیبا پس از برداشتن بریس مهم است. همچنین می‌توانید از مسواک برقی دارای اتصالات مخصوص ارتودنسی برای بهتر تمیز کردن اطراف براکت‌ها و سیم‌ها استفاده کنید. همواره یک مسواک مسافرتی همراه داشته باشید تا دندان‌ها را پس از صرف ناهار و تنقلات مسواک بزنید. حتماً از خمیردندان فلورایددار استفاده کنید، چون فلوراید مینای دندان را مقاوم و برای مقابله با حملات اسیدی مجهز می‌کند.

نخ دندان را فراموش نکنید: حتی اگر در گذشته چندان از نخ دندان استفاده نمی‌کردید، باید بدانید که کشیدن نخ دندان در دوران ارتودنسی بیش از گذشته اهمیت دارد. چون نخ کشیدن دور سیم‌های بریس سخت است، بهتر است فلاس تریدر تهیه کنید تا راحت‌تر بتوانید بین سیم‌ها را نخ بکشید. واترفلاسر، برای مثال واترپیک نیز گزینه‌ای مناسب برای مراقبت از دندان‌ها حین ارتودنسی است.

به تغذیه خود توجه کنید: خوراکی‌هایی میل کنید که به دندان‌ها فشار نمی‌آورد و نوشیدنی‌هایی با قند و اسید پایین انتخاب کنید تا دچار پوسیدگی حین ارتودنسی نشوید. نوشیدنی‌های قندی و نوشابه را فراموش کنید و کمتر تنقلات میل کنید.

آب فراوان بنوشید: آب ذرات غذای باقیمانده بین دندان‌ها را پاک می‌کند، به این ترتیب این ذرات بااسیدهای موجود در محیط دهان ترکیب نمی‌شود.

مرتب برای ویزیت به دندانپزشک مراجعه کنید: ارتودنسی کردن دندان‌ها شما را از رفتن به نزد دندانپزشک بی‌نیاز نمی‌کند. متخصص ارتودنسی می‌خواهد که در پایان درمان لبخندی زیبا با دندان‌هایی سالم و مرتب بر لبانتان نقش بندد، شرط لازم دستیابی به این هدف این است که هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید.

برآورد می‌شود که حدود 20 ـ 10 % از کودکان و نوجوانان پس از دوران ارتودنسی کودکان و ارتودنسی بزرگسالان با لکه‌های سفید روی دندان‌های خود مواجه شوند. متخصص ارتودنسی در نخستین جلسه شیوه مراقبت از دندان‌ها را در طول درمان توضیح می‌دهد. فراگیری روش صحیح مسواک زدن و نخ کشیدن از ایجاد لکه‌های سفید روی دندان‌ها جلوگیری می‌کند و سلامت دهان و دندان را تضمین می‌کند. به علاوه اگر دندان‌ها سالم باشند، پلاک نگهدارنده (ریتینر) به خوبی روی آنها می‌نشیند و لبخند جذاب به سختی به دست آمده سال‌های سال بر لبانتان باقی می‌ماند.

حتما بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 592
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در چه سنی باید بررسی‌های ارتودنسی انجام شود؟

بسیاری از متخصصین ارتودنسی توصیه به انجام بررسی ارتودنسی در سن هفت سالگی می‌کنند. در این سن، چندین دندان دائم در بیشتر کودکان بیرون آمده و امکان بررسی موثر وضعیت ارتودنسی فرد را فراهم می‌کند. گاهی اوقات درمان زود هنگام می‌تواند به جلوگیری از انجام درمان‌های دشوارتر یا گسترده‌تر در آینده کمک کند.

آیا در صورتی که بزرگسال باشم برای استفاده از بریس دیر است؟‌

درصد بسیار بالایی از بیماران ما بزرگسالان می‌باشند. در حقیقت، ۲۵ درصد از تمام بیماران ارتودنسی بزرگسالان می‌باشند. سلامتی، رضایت و اعتماد بنفس برای بزرگسالان اهمیت زیادی دارد. هیچ بیماری برای استفاده از بریس‌ها پیر نمی‌باشد.

در جلسه‌ی معاینه ابتدایی چه کاری انجام می‌شود؟‌

یکی از سوالات متداول ارتودنسی که بسیار پرسیده می شود ، نحوه شروع کار در جلسات معاینه ابتدایی است ، در این جلسه عکس‌های ضروری (در صورت لزوم با اشعه ایکس) گرفته می‌شوند تا امکان تشخیص مناسب فراهم شود. سپس پزشک یک معاینه‌ی کامل انجام می‌دهد. پنج سوال اساسی در حین معاینه‌ی اولیه پاسخ داده می‌شوند:

آیا مشکل ارتودنسی وجود دارد و در صورت وجود به چه صورت می‌باشد؟

  • برای اصلاح این مشکل چه باید کرد؟
  • آیا نیازی به کشیدن دندان‌ها است؟
  • مدت زمان درمان چقدر است؟
  • هزینه درمان چقدر است؟
  • هزینه بریس‌ها چقدر است؟

تعیین هزینه‌ ارتودنسی به طور دقیق تا زمانی که معاینه انجام شود، غیر ممکن است. هزینه دقیق و گزینه‌های پرداخت در طول معاینه‌ اولیه ارائه می‌شود. ممکن است گزینه‌های تامین مالی متعددی وجود داشته باشند که مطابق با نیازهای شما باشند و برای شما توضیح داده خواهند شد. همچنین شرایط پرداخت هزینه توسط بیمه نیز بررسی می‌گردد و به شما کمک می‌شود تا حداکثر مزیت ممکن را ببرید.

آیا غذاهایی هستند که باید در هنگام سیم‌کشی دندان‌ها از آنها اجتناب کرد؟

بله پس از شروع درمان دستورالعمل‌های کامل به بیمار توضیح داده می‌شوند و لیست جامعی از مواد غذایی که باید از آنها پرهیز کرد در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. برخی از این غذاها شامل آبنبات، سبزیجات خام و مواد غذایی چسبنده (مانند کارامل و تافی) می‌باشند. با رعایت دقیق دستورالعمل‌های ما می‌توانید از بسیاری از جلسات اضطراری به منظور ترمیم بریس‌های شکسته یا آسیب‌دیده اجتناب کنید.

بیشتر بخوانید :

جلسه اضطراری چیست؟ چه اقدامی باید انجام داد؟

اگر بریس‌ها موجب درد شدید شوند یا بشکنند، باید با ما تماس بگیرید. در بیشتر موارد می‌توان این مشکلات را بصورت تلفنی برطرف کرد. در صورتی که نیاز به جلسه اضطراری داشته باشید یک قرار ملاقات برای شما ترتیب داده خواهد شد.

آیا با وجود روکش یا فقدان برخی دندان می‌توان دندان‌ها را سیم‌کشی کرد؟

بله دندان دارای روکش مانند دندانی که پر شده است قابل حرکت است. در صورت فقدان برخی دندان‌ها، درمان ارتودنسی به مرتب کردن دندان‌های باقیمانده کمک می‌کند.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 437
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در چه سنی باید بررسی‌های ارتودنسی انجام شود؟

بسیاری از متخصصین ارتودنسی توصیه به انجام بررسی ارتودنسی در سن هفت سالگی می‌کنند. در این سن، چندین دندان دائم در بیشتر کودکان بیرون آمده و امکان بررسی موثر وضعیت ارتودنسی فرد را فراهم می‌کند. گاهی اوقات درمان زود هنگام می‌تواند به جلوگیری از انجام درمان‌های دشوارتر یا گسترده‌تر در آینده کمک کند.

آیا در صورتی که بزرگسال باشم برای استفاده از بریس دیر است؟‌

درصد بسیار بالایی از بیماران ما بزرگسالان می‌باشند. در حقیقت، ۲۵ درصد از تمام بیماران ارتودنسی بزرگسالان می‌باشند. سلامتی، رضایت و اعتماد بنفس برای بزرگسالان اهمیت زیادی دارد. هیچ بیماری برای استفاده از بریس‌ها پیر نمی‌باشد.

در جلسه‌ی معاینه ابتدایی چه کاری انجام می‌شود؟‌

یکی از سوالات متداول ارتودنسی که بسیار پرسیده می شود ، نحوه شروع کار در جلسات معاینه ابتدایی است ، در این جلسه عکس‌های ضروری (در صورت لزوم با اشعه ایکس) گرفته می‌شوند تا امکان تشخیص مناسب فراهم شود. سپس پزشک یک معاینه‌ی کامل انجام می‌دهد. پنج سوال اساسی در حین معاینه‌ی اولیه پاسخ داده می‌شوند:

آیا مشکل ارتودنسی وجود دارد و در صورت وجود به چه صورت می‌باشد؟

  • برای اصلاح این مشکل چه باید کرد؟
  • آیا نیازی به کشیدن دندان‌ها است؟
  • مدت زمان درمان چقدر است؟
  • هزینه درمان چقدر است؟
  • هزینه بریس‌ها چقدر است؟

تعیین هزینه‌ ارتودنسی به طور دقیق تا زمانی که معاینه انجام شود، غیر ممکن است. هزینه دقیق و گزینه‌های پرداخت در طول معاینه‌ اولیه ارائه می‌شود. ممکن است گزینه‌های تامین مالی متعددی وجود داشته باشند که مطابق با نیازهای شما باشند و برای شما توضیح داده خواهند شد. همچنین شرایط پرداخت هزینه توسط بیمه نیز بررسی می‌گردد و به شما کمک می‌شود تا حداکثر مزیت ممکن را ببرید.

آیا غذاهایی هستند که باید در هنگام سیم‌کشی دندان‌ها از آنها اجتناب کرد؟

بله پس از شروع درمان دستورالعمل‌های کامل به بیمار توضیح داده می‌شوند و لیست جامعی از مواد غذایی که باید از آنها پرهیز کرد در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. برخی از این غذاها شامل آبنبات، سبزیجات خام و مواد غذایی چسبنده (مانند کارامل و تافی) می‌باشند. با رعایت دقیق دستورالعمل‌های ما می‌توانید از بسیاری از جلسات اضطراری به منظور ترمیم بریس‌های شکسته یا آسیب‌دیده اجتناب کنید.

بیشتر بخوانید :

جلسه اضطراری چیست؟ چه اقدامی باید انجام داد؟

اگر بریس‌ها موجب درد شدید شوند یا بشکنند، باید با ما تماس بگیرید. در بیشتر موارد می‌توان این مشکلات را بصورت تلفنی برطرف کرد. در صورتی که نیاز به جلسه اضطراری داشته باشید یک قرار ملاقات برای شما ترتیب داده خواهد شد.

آیا با وجود روکش یا فقدان برخی دندان می‌توان دندان‌ها را سیم‌کشی کرد؟

بله دندان دارای روکش مانند دندانی که پر شده است قابل حرکت است. در صورت فقدان برخی دندان‌ها، درمان ارتودنسی به مرتب کردن دندان‌های باقیمانده کمک می‌کند.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در درمان کلاس 2 متخصص ارتودنسی برای تمام دندان‌ها به جز اولین دندان آسیای کوچک فک پایین از وسایل ارتودنسی ثابت استفاده می‌ کند. در جلسه باندینگ معرفی نامه‌ای برای جراح دهان و دندان مبنی بر لزوم کشیدن نخستین دندان آسیای کوچک فک پایین و سومین دندان آسیای فک بالا نوشته می‌شود. در این درمان دندان‌های آسیای سوم فک پایین حفظ می‌شود تا پس از دست دادن انکوریج دندان‌های آسیای اول و دوم فک پایین، دندان دائمی در محل صحیح  دربیاید.

پزشک ترجیح می‌دهد دندان آسیای سوم فک بالا تا پایان درمان کشیده نشود. پس از کشیدن اولین دندان آسیای کوچک فک پایین، دندان‌ها سیم‌کشی و براکت‌ها و کش چسبانده می‌شود. پس از یک دوره 9 ماهه فک بالا جلوتر می‌آید. پس از رسیدن به حالت اورجت مثبت مرحله بیومکانیک کلاس 2 با سیم استیل ضدزنگ 0.018 برای فک بالا و سیم 0.017، x 0.025 برای فک پایین و کش‌های هدایت کننده 3/16, 5 oz شروع می‌شود. دندان‌های ثنایای فک بالا در استخوان آلوئول جلوتر می‌آید و  در نتیجه صاف‌تر و به این ترتیب فک بالا به فک پایین نزدیک‌تر می‌شود. پس از آن که دندان‌های ثنایا در زاویه مطلوب قرار گرفت، کش مثلثی (3/16, 5 oz) و حداقل میزان کردن اکلوژن برای اصلاح بایت به کار برده می‌شود. در جلسه برداشتن براکت‌ها و کش‌ها از روی دندان‌ها عکس سراسری از فک و دندان‌ها گرفته می‌شود. در عکس پایین نهفته بودن سومین دندان آسیای سمت چپ پایین مشخص است، در نتیجه این دندان و دندان آسیای سوم فک بالا کشیده می‌شود. به منظور حفظ نتیجه به دست آمده پلاک نگهدارنده (ریتینر) لینگوال برای دندان‌های بالا و پایین تهیه و همچنین پلاک پلی اورتان نیز برای استفاده شبانه و جلوگیری از بالاتر درآمدن دندان‌های آسیای دوم فک بالا در اختیار بیمار قرار داده می‌شود. کل دوره فاز دوم درمان 18 ماه است.

بیشتر بخوانید :

کاربرد ارتودنسی کامفولاژ برای انواع مشکلات فک و دندان

چنانچه فک بالای بیمار نقصی جزئی داشته باشد، می‌توان با انجام ارتودنسی کودکان در سنین پایین و استفاده درازمدت از فیس ماسک مشکل کراس بایت قدامی را اصلاح کرد، چهره را زیباتر کرد و ناهنجاری‌های دندان را به حداقل رساند.

با این حال بهتر است مال اکلوژن کلاس 3 که نتیجه جلو بودن فک پایین است، پس از اتمام رشد استخوان به روش جراحی فک یا ارتوگناتیک اصلاح شود. به بیان ساده می‌توان رشد فک بالا را تا حدی تعدیل کرد، اما متخصصین نمی‌توانند کار چندانی برای محدود کردن رشد فک پایین انجام دهند. چنانچه بیماران بزرگسال یا نوجوان دچار مال اکلوژن کلاس 3 تمایلی به جراحی فک نداشته باشند، درمان ارتودنسی و کشیدن دندان‌های آسیای کوچک فک پایین را می‌توان جایگزین عمل جراحی کرد. در این روش بدون این که دندان‌های فک بالا کشیده شود، عدم تناسب دو فک با عقب کشیدن دندان‌های ثنایای پایین اصلاح می‌شود تا اورجت مثبت حاصل شود.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 525
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

چند نوع درمان‌های اصلاحی وجود دارد که می‌توان با آن‌ها لبخند را جذاب‌تر و ظاهر چهره را متعادل‌تر ساخت. نوع درمان انجام شده به علت عارضه بستگی دارد.

بیماران می‌توانند کاندیدای یکی از تکنیک‌های زیر باشند:

درمان ارتودنسی

دستگاه‌های ارتودنسی دندانهایی که بیش از حد رشد کرده‌اند را مهار کرده و با همتراز کردن آن‌ها، وضعیت قرارگیری‌شان را صلاح می‌کنند (این کار مشکل نمایان شدن بیش از حد لثه‌ها را رفع می‌کند).

روش پیچ‌های ارتودنسی لثه، درمان ارتودنسی دیگری است که در آن دندانپزشک علاوه بر تجویز بریس، با استفاده از یک سری پیچ فک بالا را تغییر جهت داده و به طرف بالا هل می‌دهد که در نتیجه مقدار کمتری از لثه نمایان می‌شود. البته، این عمل معمولاً گران بوده و هزینه آن بسته پزشک معالج متفاوت است.

برای برخی عارضه‌های ژنتیکی که تأثیر منفی بر فک می‌گذارند نیز می‌توان از بعضی درمان‌های ارتودنسی مانند ارتودنسی نامرئی ، ارتودنسی لینگوال و... استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی

جراحی لثه (افزایش طول تاج دندان)

افزایش طول تاج یکی از درمان‌های متداول برای ساییدگی دندان و بافت اضافی لثه است. در این عمل بافت اضافه لثه و استخوان برداشته و اصلاح می‌شود تا بخش بیشتری از دندان‌های طبیعی نمایان شود. این عمل روی یک یا چند دندان قابل انجام بوده و گاهی اوقات نیز پیش از درمان‌های ترمیمی مانند نصب تاج از آن استفاده می‌شود.

جراحی لیزری لثه

در برخی موارد بافت اضافه لثه با لیزر برداشته می‌شود.

ونیرهای دندان

در مواردی که دندان به شدت ساییده شد‌ه یا به طور مادرزادی کوتاه هستند، دندانپزشک استفاده از ونیر را توصیه می‌کند. این ونیرها که از پرسلین یا یک کامپوزیتِ همرنگ دندان ساخته می‌شوند، دندان‌ها را به طول طبیعی‌شان بازمی‌گردانند.

بوتاکس

اگر چه فعالیت بیش از حد عضلات بالا برنده لب با جراحی قابل اصلاح است، اما در برخی موارد می‌توان از بوتاکس نیز برای کنترل این عضلات استفاده کرد، البته این درمان می‌بایست هر چند ماه یک بار تکرار شود.

بیشتر بخوانید : همه چیز در مورد ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 658
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بلیچینگ دندان یا وایتینگ ؟

از آن جایی که قرار است بهبودی لبخندتان مد نظر باشد، پس باید ببینید که سفید کردن دندان ها چه ویژگی هایی دارد وچه کسانی مناسب انجام آن هستند.

دندان هایتان باید سالم باشند

در صورتی که دندان ها پوسیدگی داشته باشند، و یا لثه ها خونریزی داشته باشند، سلامت دهان شما باید برای انجام وایتنینگ در شرایط خوبی باشد.

به طور اتوماتیک با این شرایط، مزیت سفیدکردن دندان ها حذف می شود.

در صورتی که وایتنینگ نیاز باشد، ترمیم مشکلات دندانی تان اول مطرح است.

اما باید برای رسیدن به لبخند دلخواهتان صبور باشید!

این کاری که قرار است انجام دهید، جز درمان داروخانه ای سفیدکردن نیست.

اگر در رابطه با تاثیر وایتنینگ شک دارید، به خاطر بدون نسخه بودنش، مثلا whitening strips یا خمیردندان های سفیدکننده، باید بگوییم که کمکی نمی کنند.

محصولاتی مثل اینها موقتی اند، و به قدرتمندی روش مطب نیستند، نتایج شان موقتی است.

ممکن است حساسیت به ژل وایتنینگ داشته باشید

ویزیت نزد دندانپزشک برای وایتنینگ، یک انتخاب عاقلانه است.

به خاطر این که هر احتیاطی لازم باشد، صورت می گیرد و از ایجاد حساسیت لثه و دندان ها جلوگیری می شود.

روش درمانی مطبی ، شامل پوشش با دقت لثه هاست که این روش بدون درد و ناراحتی صورت گیرد.

برخی نسبت به مواد بلیچینگ دندان حساسیت دارند، پس باید این حساسیت موقتی را در طی درمان در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید : کاشت ایمپلنت

هر دندانی با وایتنینگ جواب نمی دهد

هر دندان در دهان هر شخصی متفاوت است. در واقع سطح شفافیت و شیدینگ دندان هر بیمار بسته به جای دندان، هماهنگی و ترتیب آن دارد.

و اینکه آیا هر گونه پرکردگی رنگ دندان یا ترمیم دندان را دریافت کرده است یا خیر.

وایتنینگ حرفه ای دندان ها چندین جز دارد، که باعث می شود فرد دندانش به آن درجه از سفیدی خودش برسد.

وایتنینگ دندان ها ممکن است روی دندان شما کار نکند

در کاندیدای درستش، وایتنینگ دندان یک انقلاب به حساب می آید.

در برخی بیماران، با وجود این که دندان هایشان لکه شده یا بد رنگ نیستند، زردتر از سفید به نظر می رسند.

هیچ مقداری از از بلیچ نمی تواند میزان زردی دنتین را در برخی بیماران تغییر دهد.

چون بحث ژنتیکی در میان است و همیشه نمی توان دندان های سفید داشت.

بهتر است بجای سفیدکردن( بلیچینگ دندان ) ، پرسلین ونیر یا لومینیرز را انجام دهید.

هنوز هم بعد از درمان باید مسواک بزنید

وایتنینگ در واقع با انجامش پایدار می ماند، مگر با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، و نیز ویزیت های مرتب نزد دندانپزشک.

وایتنینگ بسیار قدرتمند است، اما یک روشیست که به اختیار خودتان صورت می گیرد.

پس برای اینکه سرمایه گذاری روی دندان هایتان کرده باشید، و ارزشش را داشته باشد، باید مراقب دندان ها باشید.

بیشتر بخوانید :

ایمپلنت دندان چیست ؟



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 419
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ونیر دندان در دستیابی به ظاهر زیبای دندان های شما کمک کننده است . ونیر برای افرادی که دندان های شکسته و فاصله بین دندان ها  اذیتشان میکند و به طور کلی برای ترمیم و زیبایی دندان انتخاب خوبی هست.

ونیر پوشش نازکی است که به دندان متصل میشود تا دندان ها را به شکل کلاسیک تر نشان دهد . اگر میخواهید لبخند زیباتری داشته باشید ، ونیرهای دندانی یک گزینه ساده هستند . ونیرها پوشش های نازکی هستند که در قسمت جلو (قسمت قابل مشاهده) دندان قرار گرفته و شبیه دندان طبیعی هستند.

جنس ونیر دندان ممکن است رزین کامپوزیت و یا پورسلین (چینی) باشد. مقاومت ونیر پورسلین در برابر تغییر رنگ و لکه بهتر از ونیر کامپوزیت است و از نظر خواص انعکاس نور نیز مشابهت بیشتری با دندان طبیعی دارد. ونیرهای رزین کامپوزیتی نازکتر هستند بنابراین برای نصب آنها بر روی دندان ، بخش کمتری از مینا تراشیده میشود.

 ونیر (veneer) می توانند برای اصلاح طیف گسترده ای از مسائل مربوط به دندان مورد استفاده قرارگیرد بطور مثال :

دندان هایی که رنگ اصلی خود را از دست داده و نمی توانند سفید شوند

دندن های خرد شده و ساییده شده

دنداهای کج و دندان هایی که تغییر شکل داده

وجود شکاف بزرگ بین دندانهای فوقانی

ونیر از مواد چینی (پرسلن) یا کامپوزیت ساخته می شوند . دندانپزشک به شما  کمک خواهد کرد که بهترین درمان را برای شما انتخاب کند . هر کدام دارای مزایای خاص خود است .

نکات مهم قبل از اینکه شما ونیر را انجام دهید :

دندان ها و لثه ها قبل از ونیر باید سالم باشند . دندانپزشک شما باید هر گونه پوسیدگی دندان را قبل از قرار دادن ونیر ترمیم کند .

ونیر ها همیشه انتخاب خوبی برای بیمارانی نیستند ، زیرا وینرهای نازک ممکن است تراشیده یا شکسته شوند .

اگر چه دندانپزشک  سعی می کند مینای دندان را تا حد امکان کمتر تراش دهد ولی پس از تراش مینا دیگر جایگزین نمی شود .

ممکن است ونیر در طول زمان نیاز به پرداخت داشته باشد و یا اینکه شکسته شود و از بین برود. در آن صورت ممکن است نیاز  یه ونیر مجدد باشد.

تمام مراقبت های دندانپزشکی خود ، همه انتظارات و گزینه های درمان خود را با دندانپزشک در میان بگذارید .

مراقبت از ونیر چگونه است؟

ونیر دندان نیاز به مراقبت خاص و متفاوتی ندارد . طبق روال معمول باید همیشه بهداشت دهان را رعایت کنید ، مسواک بزنید ، نخ دندان بکشید و در صورت لزوم از دهان شویه ضد عفونی کننده استفاده کنید .

اگر چه ونیر پورسلین در مقابل لکه مقاوم است اما دندانپزشک ممکن است توصیه کند از مصرف زیاد نوشیدنی ها و غذاهای پر رنگدانه مانند چای و قهوه پرهیز کنید.

روشهای جایگزین ونیر دندان چیست؟

روش های جایگزین ونیر دندان باندینگ و روکش دندان است . ونیر گزینه حد واسط بین روکش و باندینگ است. برای افرادی که میخواهند شکل دندانشان را کمی بیشتر از محدوده ای که باندینگ میتواند، تغییر دهند اما تغییر مورد نظرشان در حدی نیست که به روکش دندان نیاز داشته باشند ونیر مناسب است .

بیشتر بخوانید : لمینت دندان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 526
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

تزریق آمپول بی‌حسی آمپول هایی که در زمینه بی حسی در این دوران مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولا دو نوع هستند :  لیدوکائین  که حاوی مقداری آدرنالین است که برای افزایش مقدار و زمان بی حسی به لیدوکائین  اضافه می شود.

این آدرنالین ممکن است بعد از تزریق باعث افت فشار بیمار شده و برای افرادی که مشکل فشار خون یا ناراحتی قلبی دارند استفاده نمی‌شود. برای اینکه افت فشار در مادران باردار ایجاد نشود توصیه شده است که از تزریق آمپول‌های حاوی آدرنالین اجتناب کنیم.

چون این افت فشار ممکن است  باعث از دست دادن هوشیاری موقت بیمار شود که برای جنین مادر باردار ایجاد مشکل می‌کند. نوع دیگر آمپولها مثل سیتانست که آدرنالین ندارد معمولا بی ضررتر می‌باشد. بنابرین اگر شرایط خود را به دندانپزشک خود  اطلاع دهید، آمپولی برایتان تزریق خواهد کرد که ضرر نداشته باشد.

در ادامه به نحوه انجام رایج ‌ترین اقدامات دندانپزشکی بارداری می‌پردازیم تا خیالتان بابت سلامتی جنین آسوده باشد:

با وجود ممنوعیت جیوه در دوران بارداری پر کردن دندان را چه‌کار باید کرد؟

جیوه یکی از ماده های خطرناک دوران بارداری است که سلامتی جنین را بسیار تهدید می کند. به همین خاطر مصرف بیش ‌از اندازه ماهی که احتمال آلودگی جیوه در آن وجود دارد در این دوره ممنوع است. حال پر کردن دندان که با جیوه انجام می شود را چه باید کرد؟ دندان‌پزشکان برای پیشگیری از آسیب دیدگی جنین به‌ جای جیوه از کامپوزیت دندان  استفاده می ‌کنند. شرایط پر کردن دندان در دوره حاملگی به‌ گونه ‌ای است که ابتدا پزشک از ماده بی‌حسی برای به حداقل رسیدن درد به مقدار لازم استفاده می کند. سپس مراحل پر کردن مانند شرایط دیگر افراد اجرا می ‌شود؛ تنها تفاوت، ماده پرکننده دندان است.

بیشتر بخوانید : عصب کشی دندان

کشیدن دندان در چه دوره‌ ای از بارداری بهتر است انجام شود؟

کشیدن دندان در هر دوره ‌ای از بارداری انجام می‌ شود؛ اما به توصیه پزشکان، این کار بعد از سه ماه اول بارداری صورت گیرد بهتر است. البته این نکته را فراموش نکنید که در سه ماه بارداری نباید به مدت طولانی بر روی کمر بخوابید. در صورت رخ دادن شرایط اضطراری قبل از سه ماه بارداری، حتماً هنگام مراجعه به پزشک و یا دندانپزشک اطلاع دهید که باردار هستید.

عکس‌ برداری از دندان در دوره بارداری برای جنین ضرر دارد یا نه؟

از آنجا که عکس ‌برداری و رادیولوژی قبل از هر اقدام دندانپزشکی الزامی است؛ خانم های باردار این قسمت از درمان را چه‌ کار باید کنند؟ آیا عکس برداری برای جنین ضرر دارد؟ دندانپزشک ها موظف اند عکس‌ برداری را بدون هیچ خطری برای مادران باردار انجام دهند و برای این کار از یک پوشش محافظ کودک استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید :

دندانپزشکی کودکان

آیا مواد بی ‌حسی و تجویز دارو در دوره بارداری مانعی دارد؟

یکی دیگر از این نگرانی ‌های دندانپزشکی بارداری تجویز دارو و استفاده از مواد بی‌حسی است. دندانپزشک در چنین مواقعی دوز مناسبی برای بی‌ حسی دندان در نظر می‌ گیرند که نگرانی بابت این موضوع ناچیز است. اما نکته‌ مهم تر مصرف دارو در دوره بارداری است.

مصرف برخی داروها همچون اکسی کدون و پونیلا  احتمال نقص مادرزادی در جنین را به‌ شدت افزایش می ‌دهد. پس حتما دندانپزشک خود را از باردار بودنتان مطلع کنید.

همچنین در دوران بارداری داروها از جفت عبور می‌کنند بنابراین در تجویز آن‌ها باید نهایت احتیاط رعایت شود. برای نمونه در صورت لزوم تجویز داروهای دسته پنی‌سیلین و آموکسی‌سیلین و ماکرولیدها مانعی ندارد ولی از تجویز تتراسیکلین باید اجتناب شود چراکه می‌تواند سبب صدمه به کبد مادر و تغییر رنگ دندان‌های در حال تشکیل شود.

منبع : دندانپزشکی شبانه روزی تاج دنتال



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 432
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

پینه‌ها

شما در داخل لب‌هایتان دچار پینه می‌شوید. پینه یکی از اولین عوارضی است که شما در هنگام خارج ساختن براکت‌ها از دندان‌هایتان متوجه آن می‌شوید. اگر شما دارای بریس‌های فلزی هستید، متوجه پینه‌هایی در داخل لب‌هایتان و در جایی که قبلاً پوست حساس وجود داشته است، خواهید شد. این پینه‌ها به سرعت نسبت به زمانی که بریس‌ها جایگذاری می‌شوند رشد خواهند کرد، اما به دلیل تماس مداومی که با براکت‌ها دارند، معمولاً نمی‌توانید پینه‌ها را احساس کنید تا زمانی که بریس‌ها برداشته شوند. نگران نباشید، این پینه‌ها در نهایت از بین خواهند رفت.

غذا خوردن برای شما عجیب است

پس از سال‌ها عادت کردن به خوردن غذا با حضور بریس‌ها در دهان، نداشتن هیچ یک از این موانع‌ها ممکن است کمی عجیب به نظر برسد. شما می‌توانید دوباره سیب را گاز بزنید، چیپس بخورید بدون این که نگران یک قطعه تیز جدا شده از یک براکت باشید. آدامس، آب نبات‌های جویدنی و سایر غذاهای چسبنده را می‌توانید دوباره استفاده کنید.

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان پس از اتمام درمان ارتودنسی آسان‌تر می‌شود. دیگر احتیاجی به استفاده از مسواک‌های مخصوص ارتودنسی دندان یا نخ دندان نخواهید داشت. مراقبت از دندان‌هایتان بدون سیم و براکت بسیار ساده‌تر است. با داشتن موانع کمتر، تمیز کردن دهانتان آسان‌تر خواهد بود، اما این به معنی ساده فرض کردن رعایت بهداشت دهان و دندان نیست. به خصوص به این دلیل که دهان شما در حال عادت کردن به فقدان بریس است و هنگامی که غذاهای خاصی را به رژیم غذایی خود اضافه می‌کنید، مهم است که در مورد مسواک زدن و استفاده از نخ دندان مراقبت‌های لازم را به عمل آورید.

بیشتر بخوانید :

دندان‌های حساس

دندان‌ها حساس هستند. برداشتن بریس‌ها کمی مانند روند جایگذاری آن‌ها است. این یک تغییر بزرگ است و متخصص ارتودنسی شما مجبور است از نیرویی استفاده کند تا براکت‌ها و چسب‌ها را از دهان شما بیرون بیاورد. با آن که در آوردن بریس‌ها آسیبی به شما نمی‌زند، هنگامی که شما از آخرین جلسه درمان خود به خانه باز می‌گردید، احساس می‌کنید که لثه‌ها و دندان‌های شما کمی حساس هستند. این حساسیت احتمالاً متفاوت از زمانی که درمان ارتودنسی خود و جایگذاری بریس‌ها را شروع کرده بودید نیست.بهتر است بدانید بعد از برداشتن بریس‌ها استفاده از انواع شکلات کار مناسبی نیست.

تغییر رنگ

دندان‌هایتان ممکن است کمی زرد رنگ شده باشند. داشتن بریس و مرتب کردن دندان‌ها می‌توانند سفید و براق نگه داشتن دندان‌ها را دشوار سازند. همچنین ممکن است در برخی نواحی متوجه کلسیفیکاسیون دندان‌ها شوید. کلسیفیکاسیون در واقع برای دندان‌ها مناسب است (به این معنی که شما به اندازه کافی کلسیم دریافت می‌کنید و دندان‌ها قوی هستند)، اما ممکن است ظاهر آن را روی دندان‌های خود دوست نداشته باشید. در مورد نواحی زرد رنگ یا کلسیفیکاسیون روی دندان‌های خود با متخصص ارتودنسی صحبت کنید.

ادامه دادن جلسات معاینه

درمان شما واقعاً به پایان نرسیده است. پس از برداشتن بریس‌های خود، احتمالاً حداقل یک یا دو جلسه دیگر باید به ملاقات متخصص ارتودنسی خود بروید. این عمل معمولاً برای اطمینان از این است که نگهدارنده شما مناسب است و دندان‌هایتان را صاف و مرتب نگه داشته است. اکثریت بیماران بایستی نگهدارنده های خود را به طور نامحدود، برای جلوگیری از بازگشت دندان‌ها به موقعیت اصلی خود استفاده کنند.

حتما بخوانید :

هزینه ارتودنسی چه قدر است ؟



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 378
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

این نوع نگهدارنده در اصل برای دندان‌های پایین به کار برده می‌شود و از سیمی تشکیل می‌شود که با کامپوزیت پشت دندان‌ها چسبانده می‌شود. پس از آن که ارتودنسی تمام شد و فضای بین دندان‌ها بسته شد، از ریتینر ثابت برای بسته نگهداشتن فضای بین دندانی استفاده می‌شود. هنگام چسباندن سیم به پشت دندان‌ها باید مراقب بود که سیم در نقطه‌ای قرار نگیرد که احتمال گاز گرفتن آن یا ایجاد اختلال در بایت وجود داشته باشد و باعث ناراحتی بیمار نیز نشود. متخصص ارتودنسی  دندان گاهی توصیه می‌کند که ابتدا ریتینر پشت دندان‌ها چسبانده شود و پس از گذشت 12 ـ 6 ماه از نوع دیگری از نگهدارنده استفاده شود. متخصص ارتودنسی پلاک نگهدارنده‌ی مناسب را با توجه به شرایط بیمار تجویز می‌کند.

چسباندن پلاک ثابت پشت دندان‌های بالا یا پایین دندان‌ها را ثابت در جای مناسب نگه می‌دارد و از برگشت دندان‌ها به وضعیت نامرتب اولیه جلوگیری می‌کند.

مزایا

از آنجایی که پلاک ثابت است، ممکن نیست استفاده از آن را فراموش کنید یا یادتان برود که پلاک را با خود به مطب ببرید؛ مشکلی که اکثر بیمارانی را که از پلاک نگهدارنده متحرک استفاده می‌کنند، نگران می‌کند.

احتمال این که دندان‌ها دوباره نامرتب شود، صفر است، چون ریتینر ثابت به صورت تمام وقت دندان‌ها را ثابت در موقعیت مطلوب نگه می‌دارد.

یکی از مزایای شاخص نگهدارنده ثابت این است که اطرافیان متوجه وجود آن نمی‌شوند و  پلاک ثابت تاثیری بر روابط اجتماعی بیمار ندارد.

ریتینر ثابت مانع جابجا شدن دندان‌های جلو یعنی دندان‌هایی می‌شود که احتمال برگشت آنها زیاد است.

چنانچه فاصله زیادی بین دندان‌های جلو وجود داشته باشد، پلاک ثابت کمک قابل توجهی به بسته نگه داشتن این فاصله می‌کند.

ریتینر ثابت کوچک است و پشت دندان‌های وسط فک پایین قرار می‌گیرد.

نگهدارنده ثابت معمولاً بادوام‌تر از بقیه ریتینرها است.

بیشتر بخوانید :

معایب

بیمار باید کاملاً مراقب تغذیه خود باشد. مصرف خوراکی‌های سفت، چسبناک یا ترد شکستن پلاک را در پی خواهد داشت.

ریتینر ثابت از برگشت دندان‌های عقب دهان به وضعیت اولیه جلوگیری نمی‌کند.

ریتنیر ثابت که گاهی اوقات پلاک دائمی نیز گفته می‌شود، برخلاف نام خود دائمی نیست و مانند هر وسیله دیگری احتمال شکستن آن وجود دارد و پس از مدتی باید تعویض شود. اما مشکل اینجا است که اکثر بیماران متوجه شکستن آن نمی‌شوند و زمانی که دندان‌ها حرکت می‌کند و دیر می‌شود، پی می‌برند پلاک شکسته است.

ممکن است پلاک باعث بریدگی بافت نرم شود یا زبان را اذیت کند، در این حالت باید موم مخصوص روی نقاط آزاردهنده زده شود.

تمیز کردن پلاک ثابت طول می‌کشد و نخ کشیدن بین دندان‌هایی که پلاک به آنها چسبانده شده، دشوار است.

چون نگهدارنده ثابت تمام وقت روی دندان‌ها قرار دارد، احتمال جمع شدن جرم اطراف دندان‌ها بیشتر است.

عادت کردن به پلاک ثابت مدتی طول می‌کشد و در ابتدا باعث ناراحتی بیمار می‌شود. چنانچه هر بخشی از پلاک چسبناک یا آزاردهنده بود، حتماً مشکل را به متخصص ارتودنسی اطلاع دهید تا متخصص تنظیمات لازم را انجام دهد و مشکل را برطرف کند. همچنین پلاک در ابتدا بر صحبت کردن بیمار اثر می‌گذارد. اما جایی برای نگرانی نیست، تمام این مسائل ظرف یک تا دو ماه برطرف می‌شود، به پلاک ثابت عادت می‌کنید و گفتار نیز پس از انطباق یافتن دهان با شرایط جدید به حالت طبیعی برمی‌گردد.

از هر نوع ریتینری که استفاده می‌کنید، باید همواره آن را به خوبی تمیز کنید. همچنین به دقت از پلاک مراقبت کنید، چون وضعیت پلاک تاثیر قابل توجهی بر سلامت و موقعیت دندان‌ها دارد.

حتما بخوانید :

ارتودنسی کودکان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 737
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بعد از معرفی خلاصه و کوتاه دستگاه ها و روش های صاف کردن دندان، بلاخره به قسمت معرفی راه حل های انجام ارتودنسی ارزان میرسیم. برخی از مهمترین روش های اقتصادی اصلاح و هماهنگ کردن دندان ها عبارتند از:

کلینیک ها و مراکز دندانپزشکی دانشگاهی (دانشگاه های علوم پزشکی)

قرار نیست وقتی صحبت از صاف کردن دندان ها به میان می آید مستقیما به یک کلینیک فوق تخصصی ارتودنسی دندان فکر کنیم. بر خلاف تصور خیلی از مردم , جاهای دیگری هم وجود دارند که به شما در این خصوص کمک میکنند. یکی از این مکان ها مراکز دندانپزشکی دانشگاهی هستند.

اگر خوش شانس باشید و در شهر یا استان ما یک دانشگاه علوم پزشکی خوب وجود داشته باشد که دانشکده دندانپزشکی داشته باشد، میتوانید برای حل مشکلات دهان و دندان و مخصوصا ارتودنسی خود به مراکز درمانی آن دانشکده مراجعه کنید. خوشبختانه در ایران بیشتر شهرهای بزرگ حداقل یک مرکز دندانپزشکی این چنینی دارند زیرا دانشکده دندانپزشکی دارند.

این مراکز به دلیل اینکه دولتی هستند قیمت ارتودنسی و هزینه سایر درمان های دندانپزشکی را ارزان تر حساب میکنند. آن ها معمولا در روزهای خاص با تخفیف ویژه و در برخی مناسبت ها به صورت رایگان مشکلات شما را برطرف میکنند. از این لحاظ این کلینیک ها به عنوان مرکز ارتودنسی ارزان شناخته میشوند.

فکر این هم نباشید که دانشجوها برای شما درمان انجام میدهند، در این مراکز علاوه بر دانشجوها، اساتید و متخصصان ارتودنسی خوب هم فعالیت میکنند. در ثانی همان دانشجوها هم زیر نظر همین اساتید کار میکنند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی متحرک

قسط بندی هزینه ارتودنسی

اگر به مراکز دانشگاهی دسترسی ندارید اصلا نگران نباشید. شما میتوانید به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید و بعد از ارزیابی و برآورد هزینه ارتودنسی از ارتودنتیست خود بخواهید که تمام هزینه را منصفانه در نظر بگیرد. و اگر برایش مقدور است آن را قسط بندی کند. در واقع اگر ارتودنتیست قبول کرد که هزینه ارتودنسی شما را قسط بندی کند شما باید فرصت را غنیمت بشمارید و به درمان خود به چشم یک ارتودنسی ارزان نگاه کنید.

وام دندانپزشکی بگیرید!

شاید مطرح کردن این موضوع کمی بی ربط به نظر برسد. اما در واقع یکی از راههای کاهش هزینه و یا کمک به پرداخت هزینه ارتودنسی شما است. اگر در شهر شما هیچ دندانپرشکی برایتان قسط بندی نمیکند، میتوانید از جایی یک وام بگیرید، هزینه را به ارتودنتیست یا متخصص ارتودنسی خود بپردازید و قسط ها را خودتان به جایی که وام گرفته اید پرداخت کنید.

کمک هزینه ارتودنسی دولتی

در برخی از مناطق کشور مخصوصا مناطق محروم، امکان گرفتن کمک هزینه درمان دندانپزشکی برای کسانی که توان مالی ندارند وجود دارد. ببینید آیا در منطقه شما چنین کمک هزینه ارتودنسی وجود دارد یا نه.

منبع : مجله ارتودنسی دندان

رفرنس : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 731
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

گاهی اوقات ناراحتی که بیماران در درمان های ارتودنسی تجربه می‌کنند همراه با ساییده شدن بریس یا سیم به گونه‌ها است، اگر علت این ناراحتی سایش باشد، موم ارتودنسی می‌تواند به عنوان یک بافر ملایم برای از بین بردن این مشکل عمل کند. موم یا واکس ارتودنسی در صورت نیاز حین انجام درمان ارتودنسی می‌تواند در بیماران استفاده شود.

موم ارتودنسی یک ماده هیدروفوبیک مات است که ماهیت سختی دارد اما با گرمای انگشتان شما نرم و قابل انعطاف می‌شود. واکس ارتودنسی به صورت نوار در جعبه‌های کوچکی قرار دارد و تنها یک قطعه کوچک از موم در حین درمان های ارتودنسی ( ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک و...)  مورد نیاز است. در عین داشتن خاصیت هیدروفوبیک، واکس تفاوت‌هایی را با محیط مرطوب مانند دهان دارد. اغلب بیماران در هنگام استفاده از واکس ارتودنسی و ایستایی آن مشکلاتی دارند و این یکی از معایب موم ارتودنسی است.

هرچند، واکس ارتودنسی همانند یک سد فیزیکی بین بریس و مخاط دهانی (در داخل گونه شما) عمل می‌کند و به دلیل دارا بودن این ویژگی به مخاط آسیب دیده دهان زمان کافی برای بهبود را می‌دهد. استفاده از موم ارتودنسی به همراه شستشوی دهان با آب نمک و به طور کلی کاهش حرکت دهان (برای جلوگیری از تحریک بیشتر) می‌تواند به شما کمک کند تا ناراحتی ناشی از ارتودنسی را مدیریت کنید.

نکته مهم این است که مخاط دهان و بافت نرم به دلیل حضور مداوم بریس‌ها سخت می‌شوند و بنابراین، به منظور ایجاد فرصت برای شکل گیری این روند طبیعی، سعی کنید تنها در صورت نیاز شدید از واکس ارتودنسی استفاده کنید. اگر موم به عنوان یک سد همیشه وجود داشته باشد، ناحیه مخاطی آسیب دیده نمی‌تواند با طی یک روند طبیعی سخت شود و در نتیجه ممکن است شما همیشه نیاز به موم ارتودنسی داشته باشید!

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی

نحوه استفاده از واکس (موم) ارتودنسی

مرحله اول تشخیص بریسی است که باعث ایجاد ناراحتی مخاط دهان می‌شوند.

 یک قطعه از موم ارتودنسی را با انگشتان خود گرم کنید تا نرم و قابل انعطاف گردد.

موم را به شکل مستطیل در آورید. هدف این است که بریس را در داخل موم قرار دهید.

بریس را با استفاده از یک دستمال کاغذی خشک کنید. اگر از پنبه استفاده کنید ممکن است الیاف آن دور بریس باقی بماند و از طرفی دیگر دستمال حوله‌ای ممکن است به خوبی دستمال کاغذی رطوبت بریس را جذب نکند. خشک کردن بریس مهم‌ترین مرحله است. ناحیه مورد نظر باید به خوبی خشک شود در غیر این صورت واکس هیدروفوبیک ممکن است به خوبی نچسبد یا ایستایی نداشته باشد.

موم نرم آماده شده را دور بریس قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که موم حرکت نمی‌کند.

سعی کنید واکس ارتودنسی را حرکت ندهید و با آن بازی نکنید زیرا ممکن است واکس را از بین ببرید.

شما به احتمال زیاد مجبور به استفاده مجدد از موم ارتودنسی در ناحیه مورد نظر و چندین بار در روز خواهید بود زیرا موم با خوردن، صحبت کردن و حرکات کلی زبان از جای خود حرکت می‌کند. واکس ارتودنسی سمی نیست، بنابراین اگر شما به طور تصادفی آن را ببلعید، جای نگرانی نخواهد بود و مشکلی به وجود نمی‌آید. شما مطمئناً با حضور موم می‌توانید غذا بخورید، اما همیشه بهترین کار این است که تمام واکس‌های ارتودنسی یا الاستیک‌ها را قبل از شروع خوردن غذا بردارید.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی پیشگیری



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 437
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اکثر اختلالات بایت و نامرتبی دندان‌ها خطر و علائم چندانی ندارند، اما برخی علائم هشدار دهنده هستند که نشان می‌دهند کودک شما ممکن است نیاز به معاینه توسط متخصص ارتودنسی داشته باشد، حتی اگر این کودکان هنوز اکثر دندان‌های دوران نوزادی خود را داشته باشند.

مواردی که مراجعه به متخصص ارتودنسی را پیش از بدتر شدن اوضاع نشان می‌دهند

عادت مکیدن انگشت شست، انگشت یا زبان به صورت مداوم

در حالی که مکیدن انگشت شست ممکن است به کودک شما کمک کند تا بهتر بخوابد، اما زمانی که کودک به مهد کودک می‌رود، این نوع از عادت‌ها باید از بین بروند. اگر درمانی انجام نشود، عادت مکیدن انگشت می‌تواند باعث نامرتبی دندان‌ها گردد و موجب شود تا فک‌ها منحرف شوند و به طور صحیح رشد نکنند. علاوه بر این، مشکلات گفتاری و غذا خوردن در کودکانی که این عادت‌ها را به طور مداوم دارند، بسیار معمول است.

وضعیتی که در آن دندان‌های بالا در پشت دندان‌های پایین قرار گرفته‌اند (آندربایت)

آندربایت یک مشکل بسیار جدی است که باید در سنین نوجوانی و زمانی که کودک هنوز در حال رشد است، درمان گردد. در این گونه موارد فک بالا هماهنگ با فک پایین رشد نمی‌کند.

اغلب این مشکلات، اگر در سنین پایین‌تر و پیش از رسیدن به دوران نوجوانی درمان نشوند، باعث می‌شوند تا فرد مجبور به انجام درمان‌های ارتودنسی گسترده و حتی جراحی فک برای اصلاح کامل مشکلات دندان و فک شود.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی سریع 

دندان‌هایی که بیش از حد دچار بیرون زدگی هستند

این مشکل اغلب به عادت مکیدن انگشت شست مربوط است، اما همچنین می‌تواند در اثر اختلالات رشد نیز به وجود آید. در این حالت فک پایین به اندازهٔ فک بالا رشد نمی‌کند. بزرگ‌ترین مشکل در کودکانی که دچار نامرتبی و بیرون زدگی دندان‌ها هستند این است که این دندان‌ها دچار شکستگی یا افتادگی می‌شوند و این امر منجر به انجام درمان‌های ارتودنسی گسترده برای آن‌ها خواهد شد. همچنین این مشکلات می‌توانند موجب پوسیدگی شدید در دندان‌های عقب شوند و در آینده مشکلاتی را در فک به وجود آورند.

عدم وجود فضای کافی برای رشد دندان‌ها در بزرگسالی

عدم وجود فضای کافی برای رشد دندان‌ها یک مشکل رایج است که ما روزانه شاهد آن هستیم. اغلب اوقات والدین می‌گویند که با این که فرزندان آن‌ها دندان‌های خود را چند ماه پیش از دست داده‌اند اما دندان‌های جدید ظاهر نشده‌اند و نگران رشد نکردن دندان‌های بالغ هستند.

اغلب اوقات، این مشکل با تراکم دندان‌ها مرتبط است (به طور مثال فک خیلی کوچک و باریک است). درمان زودهنگام این مشکل با استفاده از تجهیزاتی که فضای بیشتری را در دهان ایجاد می‌کنند، نیاز به کشیدن دندان‌ها در ارتودنسی را از بین می‌برد.

تنفس دهانی، خروپف، دندان قروچه

مشکلاتی مانند تنفس دهانی، خروپف، دندان قروچه می‌توانند ناشی از نامرتبی دندان، قوس‌های باریک، تراکم دندان‌ها و عادات کودک شما باشند. درمان زودهنگام ارتودنسی کودکان می‌تواند یک راه حل برای کمک به کودکان برای تنفس و خواب بهتر باشد. مطالعات نشان می‌دهند کوکانی که خواب مناسبی در طول شب ندارند، اغلب در تمرکز روی تکالیف و کلاس‌های مدرسه دچار مشکل می‌شوند و خواب آلودگی بیش از حدی در روز دارند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی بزرگسالان



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بلیچینگ دندان در منزل

هیچ چیزی مانند یک لبخند زیبا و سفید نمی‌تواند سلامتی، شادی و حتی موفقیت را برای شما به ارمغان بیاورد. بنابراین، جای تعجب نیست که بسیاری از مردم به دنبال سفید کردن دندان خود و بهره بردن از یک لبخند زیبا هستند.

شما می‌توانید به راحتی و در منزل و بدون مراجعه به دندانپزشک، دندان‌های خود را سفید کنید. البته باید گفت که دندانپزشک شما می‌تواند درانتخاب روش موثرتر سفید کننده، به شما کمک کند.

شما می‌توانید محصولات زیادی را برای سفید کردن دندان خود تهیه و استفاده کنید. با این حال، اکثر محصولات سفید کننده، دارای مواد شیمیایی بوده و برخی از افراد این موضوع را نمی‌پسندند.

اگر شما خواهان دندان‌های سفید بوده و در عین حال به دنبال مواد شیمیایی برای سفید کردن دندان نیستید، می‌توانید از روش‌های طبیعی برای این کار استفاده کنید. برخی از این روش‌های طبیعی شامل موارد زیر می‌شود.

بیشتر بخوانید : ایمپلنت دندان

استفاده از پودرسودا، که دارای خواص سفید کننده طبیعی است، به همین دلیل آن را عنصر محبوب در خمیر دندان تجاری می‌دانند.

پودر سودا، ساینده خفیفی است که می‌تواند در از بین بردن لکه‌های سطحی روی دندان‌ها به شماکمک کند. ماست وسرکه سیب نیز برای قرن‌ها به عنوان یک ماده تمیز کننده و ضد عفونی کننده مورد استفاده قرارمی گرفت.

اسید استیک، که عامل اصلی فعال در سرکه سیب است، عامل موثری در کشتن باکتری‌ها است. املاح ضد باکتری سرکه، برای تمیز کردن دهان و دندان، بسیار مفید است.

همچنین استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و حاوی میوه‌ها و سبزیجات، هم برای بدن و هم سلامت و سفید سازی دندان‌های شما بسیار موثر است.

روش دیگر، استفاده از مخلوط توت فرنگی و آناناس برای سفید کردن دندان است. بر طبق تحقیقات انجام شده، روشن شده است که آنزیم موجود در آناناس، در حذف لکه‌های دندان، حتی نسبت به خمیر دندان استاندارد نیز موثر‌تر بوده است. اما در نظر داشته باشید که تمام این موارد، هیچ کدام نمی‌توانند جایگزین مسواک زدن شوند.

منبع

رفرنس



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 573
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

فرقی نمی کند که کلمه زیبایی در کدام رشته استفاده شود؛ در هر صورت این کلمه بیانگر وجود هنر در آن تخصص است. دندانپزشکی زیبایی به عنوان یکی از شاخه های دندانپزشکی مدرن شناخته شده و خدماتش کاملا بر روی زیبایی دندان با هدف حفظ سلامتی دندان و لثه هاست. امروزه متخصصین ارتودنسی و دندانپزشک ترمیم و زیبایی می توانند این خدمات را بهتر از دیگر دندانپزشکان به مشتریان عرضه نمایند، اما این خدمات چیست و چه تفاوت هایی با دندانپزشکی ترمیمی دارد؟ با ما برای بررسی جواب این سوالات، همراه باشید.

دندانپزشکی زیبایی چیست؟

برعکس تصور اکثریت مردم، دندانپزشکی زیبایی امروزه برای تبلیغات در کسب و کار دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد تا مشتریان بتوانند زمینه و تخصص کاری دندانپزشک در انواع خدمات را بهتر متوجه شوند، هر چند به طور کلی هدف اصلی تمام دندانپزشکان حفظ ظاهر و سلامتی دندان و لثه می‌باشد. با اینحال انجمن دندانپزشکان آمریکا، این شاخه از خدمات را به عنوان یک رشته ی رسمی در دندانپزشکی نمی پذیرد و دانشجویان علاقه مند به این حوزه می توانند در تخصص های مرتبط که در مقدمه عنوان شد، مشغول تحصیل شوند. به یاد داشته باشید که دندانپزشکی زیبایی، تلفیق دندانپزشکی و هنر است و داشتن مهارت کافی و دانستن اصول زیبایی شناسی دندان، مهم ترین فاکتورها برای انتخاب یک دندانپزشک زیبایی است.

بیشتر بخوانید :

تفاوت دندانپزشکی زیبایی با دندانپزشکی ترمیمی چیست؟

تفاوت دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی تنها در دانستن یک واقعیت است. هیچگاه نمیتوان بدون ترمیم ظاهر دندان، انتظار زیبایی دندان را داشت. موادی که در پروسه ی زیباسازی دندان به کار می رود باید بر روی دندان هایی استفاده شود که قبل از آن ترمیم شده باشند. در واقع دندانپزشکی ترمیمی، شروع پروسه ترمیم و زیبایی دندان شما خواهد بود. در دندانپزشکی ترمیمی، شما ابتدا باید دندان های خود را با روش هایی نظیر ایمپلنت، گذاشتن دندان مصنوعی و دیگر موارد از این قبیل برای استفاده از خدمات دندانپزشکی زیبایی آماده کنید. البته خبر خوب این است که تفاوت مفهوم بین زیبایی و ترمیم دندان تنها به این موضوع خلاصه شده و از طرفی ترمیم دندان توسط تمام دندانپزشکان صورت می گیرد، زیرا تمام دانش آموختگان این رشته باید این مهارت های پایه را در دندان پزشکی فراگیری کنند، پس لازم نیست برای ترمیم دندان خود، از یک دندان پزشک دیگر استفاده کنید، کافیست کلیه خدمات ترمیم و زیبایی دندان را از دندانپزشک زیبایی خود بخواهید.

چرا دندانپزشکی زیبایی حائز اهمیت است؟

دانستن دو نکته ی مهم به ما در پاسخ به چرایی اهمیت داشتن این تخصص کمک می کند. اولین نکته این است که وجود لبخند زیبا در هر سن و سالی می تواند تاثیر مثبتی بر اطرافیان شما بگذارد. مهم نیست چقدر پیر شده و پوستتان خراب شده است، لبخند زیبا می تواند دیگران را تحت تاثیر قرار دهد.

نکته ی مهم دیگر، مطلع شدن از سیر دستیابی به این تخصص است. متخصصین این حوزه نسبت به دندانپزشکان عمومی دوره های تخصصی بیشتری را گذرانده اند و می توانند زیبایی ساختار دندان ها را بهتر درک کنند. حتی اگر دندانپزشکان عمومی، درمان های ترمیم و زیبایی دیگری مانند پر کردن و سفید کردن را انجام دهند، باز هم این تخصص، تلفیقی از هنر و دانش دندانپزشکی است و نیازمند دوره های مختص به خود می‌باشد.

حتما بخوانید

دندانپزشکی در بارداری



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 459
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اگر دندان دچار پوسیدگی شود و این پوسیدگی پیشرفت کند، به بافت زنده درون دندان یعنی ریشه و عصب دندان رسیده، این بافت عفونی می گردد و باید خارج شود؛ این عمل عصی کشی یا درمان ریشه نامیده می شود. (توصیه میشود مقالات لمینت دندان و ایمپلنت دندان را نیز مشاهده کنید )

ابتدا تمامی بافت های زنده و عفونی داخل کانال عصب حذف و پاکسازی می شود، سپس ریشه را با گوتا پر می کنند. پرکردن باید درست انجام شود، زیرا عفونت های مجدد دندانی، از دهان به سمت ریشه و انتهای ریشه می روند. بعد از درمان ریشه ، دندان گرچه تغذیه اصلی خود را که از انتهای ریشه است از دست می دهد،اما همواره توسط بافت های نگه دارنده اطراف ریشه ها تغذیه می شود. زمانی که عصب دندان دچار درد شد، احتیاج به عصب کشی داریم که عواملی همچون پوسیدگی وسیع دندان، پر کردگی های وسیع قدیمی دندان، ترک در دندان، سایشهای شدید دندانی، عفونت عصب دندان، آبسه دندان، حساسیت دندان به سرما، گرما، ضربه و لمس می تواند باعث این درد شوند.

درشکستگی دندان، اگر خط شکست از عصب گذشته باشد در این صورت، عصبی که با محیط خارج در تماس قرار گرفته باید تخلیه شود. گاهی اوقات عصب دندان درگیر پوسیدگی نمی شود ولی، پوسیدگی خود دندان به قدری پیشرفته است که نمی توان بدون عصب کشی، دندان را ترمیم کرد، یعنی برای به دست آوردن فضایی جهت گیر دادن مواد ترمیمی باید از فضای داخل پالپ و کانال استفاده کرد که به آن عصب کشی اجباری گفته می شود. وارد شدن ضربه به دندان، این ضربه می تواند در گذشته ها اتفاق افتاده باشد یا اینکه به علت وارد شدن ضربات سبک ولی مزمن، که گاهی به علت مرتب نبودن دندان ها از یک دندان به دندان دیگر وارد می شود اتفاق بیفتد. ضربه وارده در انتهای ریشه التهاب ایجاد می کند و باعث قطع خون رسانی به دندان و مرگ عصب دندان یا به اصطلاح، نکروز عصب می شود.بافت مرده دندان به مرور فاسد شده و باید از دندان خارج شود.در غیر این صورت عفونت به بافت همجوار انتقال می یابد.

محل قرارگیری عصب دندان در وسط دندان و ریشه ها است. که نقش عمده آن ایجاد حس گرما و سرما و درد دندان است. اگر پالپ توسط پوسیدگی ها آسیب ببیند و عفونی شود، می میرد. اگر درمان ریشه با خارج کردن عصب و تمیز کردن بافت های عفونی انجام نشود، عفونت به انتهای ریشه درون استخوان رفته و باعث لق شدن دندان می شود که بسیار درناک است. همچنین در سایت mayoclinic اطلاعات کاملی وجود دارد .

یک روش برای عصب کشی دندان استفاده از لیزر درمانی است. لیزر نور تقویت شده ای می باشد که به صورت پرتوهای هم راستای بسیار باریک با طول موج مشخص تابیده می شود. این نور تقویت شده نوعی از انرژی را فراهم می کند که گونه های آن، کاربردهای متفاوتی در علم پزشکی دارند. لیزر لایه های مانده بر اثر ساییدن کانال ریشه را که عفونت زیادی دارد، ازبین برده و ریشه دندان را استریل می کند. مزیت این روش این است که درد پس از درمان به علت خاصیت ضد التهابی لیزر، تا حد خوبی کم می شود. لیزر با عمق نفوذ بسیار زیادی که دارد، تمامی باکتری های عفونی درون دندان را می کشد. یکی از معایب لیزر، قیمت زیاد آن است.

منبع : کلینیک دندانپزشکی دنیا دنتال



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در طول درمان ارتودنسی ممکن است ناحیه دهان و دندان بیمار دچار آسیب‌های جراحتی شوند. درمان‌های ارتودنسی ممکن است دارای 2 بعد مثبت و منفی باشند. بعد مثبت این است که بریس‌ها مانع افتادن دندان‌ها می‌شود و بعد منفی این که بریس‌ها معمولا موجب زخمی‌شدن و آسیب لب‌ها و در برخی موارد گونه‌های  بیمار می‌شوند. طبیعتا وقوع چنین مشکلاتی قبل از ارتودنسی و بستن بریس‌ها وجود ندارد. حال سوال این‌جاست که در صورت مواجه‌شدن با چنین مشکلاتی در طول درمان ارتودنسی چه کاری باید کرد. برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از درمان‌های ارتودنسی چه اقداماتی باید انجام داد؟

بعد از سیم‌کشی دندان‌ها زندگی معمولا روال عادی خود را سیر می‌کند. بیماران می‌توانند با رعایت احتیاط به خوردن، کارکردن و فعالیت‌های خود ادامه دهند. اما آسیب‌های جراحتی ناشی از بریس‌ها در ناحیه دهان تنها موردی است که معمولا بیماران را تهدید می‌کند.

زخم‌های ناشی از ارتودنسی اغلب دندان‌ها، استخوان‌های حمایت کننده و بافت‌های نرم را تحت تاثیر قرار می‌دهند. هنگام وقوع موارد اورژانسی، هر سه مورد فوق باید مورد ارزیابی قرار گیرند. هنگام وقوع چنین مشکلاتی که ناشی از وجود بریس‌ها در دهان هستند، بهتر است به متخصص ارتودنسی مراجعه تا با راهنمایی‌های او مشکل پیش آمده برطرف شود.

ضربه به دهان قطعا به دندان‌ها آسیب می‌رساند. تاج دندان که بخش قابل رویت و بالینی دندان‌ها است ممکن است در حین درمان‌های ارتودنسی دچار آسیب شود. گاهی آسیب‌های تاج دندان قابل رویت و گاهی دور از دید هستند. شکستن یا ترک خوردن مینای دندان یکی از رایج‌ترین صدماتی است که معمولا رخ می‌دهد. عمق شکستگی معمولا روی حساسیت دندان‌ها نسبت به سرما و گرما تاثیر دارد. دندان ترک خورده یا شکسته اغلب از طریق پیوند، روکش یا تعویض کامل تاج ترمیم می‌شود. در صورتی که آسیب‌ها بسیار شدید باشند درمان کانال ریشه یا عصب‌کشی ضرورت می‌یابد.

شکستگی در ناحیه تاج دندان یا سطح زیر استخوان ممکن است غیرقابل ترمیم بوده و یا حتی منجر به کشیدن دندان شود. شکستن ریشه‌های دندان معمولا قابل ترمیم نیستند. تا زمانی‌که بریس‌ها روی دندان‌ها قرار دارند ترمیم دندان شکسته یا آسیب دیده تنها توسط دندانپزشک صورت خواهد گرفت، بنابراین هنگام وقوع چنین مواردی در حین ارتودنسی، همکاری متخصص ارتودنسی دندان با  دندانپزشک ضرورت بیشتری پیدا می‌کند.

اگر موقعیت دندان‌ها به‌دلیل آسیب وارده به دهان تغییر کنند، احتمال آسیب استخوان‌های اطراف دندان‌ها نیز بسیار بالا خواهد بود.

استخوان از خود دندان ضعیف‌تر است، بنابراین قبل از این‌که ریشه دندان شکسته شود استخوان از هم گسسته می شود. نکته جالب این است که استخوان ترمیم می‌شود ولی خود دندان ترمیم نمی‌شود. اگر دندان‌های شما در اثر آسیب جابه‌جا یا حرکت کرده‌اند بهتر است به ‌منظور ارزیابی ناحیه دهان، کاهش درد، تغییر موقعیت دندان‌ها و بازگرداندن استخوان‌های اطراف به موقعیت طبیعی به جراح دهان و دندان مراجعه کنید.

جراح دهان و دندان در مواقعی که بریس‌ها دچار خمیدگی یا شکستگی شده‌اند با خارج کردن سیم‌ها و سپس درمان جراحت ناشی از بریس‌ها بیمار را برای سیم‌کشی مجدد به متخصص ارتودنسی ارجاع می‌دهد. در زمان آسیب، بریس‌های روی هر دندان موجب اتصال تمام دندان‌ها به یکدیگر شده و در بسیاری از موارد این امر خود  یکی از علت‌هایی است که مانع از دست رفتن کامل دندان می‌شود.

جراحت لب‌ها و گونه‌ها متاسفانه یکی از شایع‌ترین آسیب‌های ناشی از سیم‌کشی دندان‌ها است. همانطور که قبلا اشاره شد یکی از مزیت‌های ارتودنسی محافظت از دندان‌ها می‌باشد اما بافت‌های نرم هنگام حادثه معمولا به‌دلیل وجود بریس‌ها در دهان دچارجراحت شده یا از بین می‌روند.

در مواقعی که لب‌ها یا گونه‌ها به‌دلیل بریس‌ها دچار جراحت می‌شوند اولین گام درمانی شامل خارج کردن موقت بریس‌ها از دهان است. شاید این امر برای  بیمار خوشایند نباشد اما شروع درمان زخم‌های ناشی از ارتودنسی بسیار ضرورت دارد.

به‌منظور کاهش تورم بهتر است به‌مدت 24 تا 48 ساعت کیسه یخ را روی نواحی آسیب‌دیده بافت‌های نرم قرار داد. دهان پر از رگ‌های خونی است. وجود رگ‌های خونی زیاد طبیعتا موجب خونریزی زیاد هنگام وقوع آسیب می‌شود. از طرفی وجود رگ‌های خونی زیاد موجب تسریع التیام ناحیه آسیب‌دیده به‌نسبت سایر نقاط دیگر می‌شود.

بیشتر جراحات خفیف تا معمولی نواحی لب‌ها، گونه‌ها و زبان معمولا بدون نیاز به بخیه ترمیم می‌شوند. معمولا جراح دهان و دندان یا جراح پلاستیک جراحات شدید یا نسبتا شدیدی را که در آن لبه‌های زخم به‌هم متصل نمی‌شوند را ارزیابی می‌کنند تا در صورت نیاز از طریق بخیه زخم‌ها را التیام داده و ظاهر جراحات را بهبود بخشند.

تمام آسیب‌های دهان و دندان قابل پیشگیری نیستند اما بیشتر آن‌ها را می‌توان کنترل کرد. در طول درمان ارتودنسی استفاده از محافظ‌های دهان کمک شایانی به محافظت از لب‌ها و دندان‌ها می‌کنند. برخی محافظ‌های دهان به‌گونه‌ی خاصی طراحی شده‌اند و روی بریس‌ها قرار می‌گیرند. برخلاف برخی محافظ‌هایی که نیاز به جوشاندن و یا تنظیم روی دندان‌ها دارند، محافظ‌های جدید از طریق گاززدن، لب‌ها و خود بریس‌ها درجای خود محکم قرار می‌گیرند.

به ‌دلیل تغییر موقعیت دندان‌ها در طول درمان ارتودنسی، محافظ‌هایی که نیاز به جوشاندن و تنظیم دارند انتخاب مناسبی نیستند و ممکن است حتی مانع حرکت‌ دندان‌ها در طول ارتودنسی شوند. اگر مشغول انجام حرکات ورزشی هستنید که ممکن است به دهان ضربه وارد شود حتما متخصص ارتودنسی خود را در جریان امر قرار دهید تا با تجویز محافظ دهان از آسیب احتمالی دهان و دندان‌ها پیشگیری شود.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

می‌دانید که ارتودنسی به شما لبخندی زیباتر با دندان‌های ردیف‌تر که همیشه آرزویش را داشتید می‌بخشد، اما هنگامی که ارتودنسی دارید صبر کردن می‌تواند پایان ناپذیر به نظر برسد. در حالی که همه می‌گویند صبر کردن به نتیجه‌ی پایانی می‌ارزد اما شما بی‌صبر و حوصله می‌شوید. اگر در طول فرآیند کم تحمل می‌شوید و فقط می‌خواهید بریس‌ها برداشته شوند راه‌هایی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانید فرآیند را سرعت بخشیده و هر چه زودتر از شر بریس‌ها خلاص شوید و هزینه درمان ارتودنسی را کاهش دهید. . مهم‌ترین بخش در سریع کردن طول مدت درمان ارتودنسی دنبال کردن همیشگی دستورالعمل‌های متخصص ارتودنسی است.

محدودیت‌های غذایی را دنبال کنید

در حالی که ممکن است به نظر برسد خوردن آبنبات یا پاستیل بصورت موردی مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند تاثیر زیادی بر درمان داشته باشد. به شما گفته می‌شود این غذاها را نخورید زیرا می‌توانند باعث خم شدن سیم ارتودنسی‌تان شوند و یا حتی دندان‌های شما را به جهت اشتباهی بکشند. یک اشتباه ساده مثل این می‌تواند درمان شما را طولانی کند که دقیقا همان چیزی است که نمی‌خواهید. همچنین اگر علاقه به جویدن یخ دارید بسیار مهم است که قبل از اینکه باعث آسیب‌های بیشتر به دندان‌هایتان شوید این عادت بد را ترک کنید. نه تنها جویدن یخ برای دندان‌هایتان بد است و می‌تواند نشانه‌ای از کمبود تغذیه‌ای باشد بلکه می‌تواند به سیم‌ها و براکت‌های شما آسیب برساند. شما همچنین باید از عادت‌های بدتر دیگر مثل جویدن مداد و ناخن‌ها اجتناب کنید. سعی کنید فقط برای خوردن غذا از دندان‌هایتان استفاده کنید.

استفاده از کش‌های الاستیکی

اگر ارتودنتیست برای سریع کردن روند ردیف کردن دندان‌ها ( ارتودنسی سریع ) به شما کش‌های الاستیکی داد مطمئن شوید همان زمانی که دستور داده شده از آن‌ها استفاده می‌کنید! متخصص ارتودنسی برای هدف خوبی این کش‌ها را به شما می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که همه وقت‌ها به جز هنگام خوردن از کش‌ها استفاده می‌کنید. از بازی کردن و درآوردن و دوباره گذاشتن کش‌ها پرهیز کنید. این به یقین یک راه برای از دست دادن آنها است. همچنین قرار دادن دوباره کش‌ها روی دندان بعد از شام هنگام آماده شدن برای رفتن به رختخواب به راحتی فراموش می‌شود، بنابراین این کار را جزوی از روال همیشگی خود قرار دهید. اگر هر روز از آنها استفاده نکنید، نمی‌توانند وظیفه خود یعنی تغییر شکل دندان‌ها در اسرع وقت را انجام دهند.

بهداشت دهان و دندان را حفظ کنید

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می‌تواند با دهان پر از براکت و سیم کمی دشوار باشد بنابراین شما نیاز به تلاش اضافی برای تمیز کردن دندان‌های خود دارید. ذرات غذایی و باکتری‌ها می‌توانند بین بریس‌ها و دندان‌های شما گیر کرده و باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه شوند. از متخصص ارتودنسی خود در مورد ابزارهایی که می‌توانید برای بهتر تمیز کردن بریس‌ها استفاده کنید، سوال بپرسید. مسواک برقی ممکن است در این زمان سرمایه گذاری عاقلانه‌ای باشد. هر چه دهان از نظر بهداشتی سالم‌تر باشد، دندان‌هایتان سریع‌تر ردیف می‌شوند. اگر می‌خواهید سریع‌تر از شر بریس‌ها خلاص شوید اینکه هر روز به بهداشت دهان و دندان توجه بیشتری کنید امری حیاتی است.

با دندان‌های خود مهربان باشید

دندان‌های شما در طول روند صاف کردن تحت فشار زیادی قرار می‌گیرند، بنابراین مهم است که شما از عادت‌های بد که باعث فشار ناخوشایندی روی دندان‌ها می‌شوند مانند سفت گاز گرفتن و ساییدن  دندان‌ها، اجتناب کنید. برخی افراد عادت عصبی انجام این کار را دارند که باعث فرسایش بیشتر دندان‌ها می‌گردد. اگر متوجه شدید که در حال انجام این کار هستید سعی کنید فک خود را شل کنید. اگر هنگام این اتفاق خوابیدن خیلی زیاد رخ می‌دهد، با ارتودنتیست خود در مورد راه‌های پیشگیری از آن صحبت کنید.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 511
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اگر دندان‌های شما ارتودنسی شده است طبیعتا باید شناخت مختصری از درمان ارتودنسی داشته باشید. شاید درمان‌های ارتودنسی امروزه به‌عنوان مدرن‌ترین شاخه دندانپزشکی به‌نظر برسند اما شواهد حاکی از آن است که داشتن لبخند زیبا از زمان باستان مصر نیز مورد توجه همگان بوده ‌است. درمان‌های ارتودنسی از طریق تجهیزات و روش‌های متنوع به ‌تدریج توسعه یافته تا جایی‌که امروزه به یک درمان کاملا پیچیده و پیشرفته تبدیل شده‌است. دندان‌ها و فک‌های نامرتب طبیعتا توانایی گفتار و حتی جویدن یک فرد را تحت تاثیر قرار داده و با مشکل مواجه می‌کنند. نکته جالب ارتودنسی این است که تاریخچه این درمان ریشه در هزاران سال پیش دارد. در این مقاله به حقایق جالبی در خصوص پیشینه درمان‌های ارتودنسی می‌پردازیم.

بریس‌های اولیه

به‌نظر می‌رسد که تمایل به ردیف کردن و مرتب کردن دندان‌ها فقط موضوع مهم دنیای امروز نیست. باستان‌شناسان با کشف اجساد مومیای شده‌، با قطعات فلزی بر روی دندان‌های آن‌ها مواجه شدند که خود گواه این موضوع می‌باشد. دندانپزشکان قدیم برای درمان و اصلاح فاصله بین دندان‌ها به‌جای سیم‌های فلزی معمولا از زه استفاده می کردند. در سال‌های 400 تا 500 قبل از میلاد مسیح، بقراط و ارسطو پزشک و فیلسوف بزرگ یونان روش‌هایی را ابداع کردند که در بهبود مشکلات دندانی از جمله مرتب کردن دندان‌های نامرتب تاثیر فراوانی داشتند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی نامرئی

مرحله بعد

تاریخچه آن‌چه که ما امروز به‌عنوان بریس می‌شناسیم به سال 1728 میلادی بازمی‌گردد. امروزه تکنولوژی و روش‌های درمانی ارتودنسی دستخوش تغییرات چشمگیری می‌باشد. دندانپزشک فرانسوی به‌نام پیر فوشارد ملقب به پدر ارتودنسی در قرن هفدهم کتابی با نام ” دندانپزشک جراح” منتشر کرد که یک بخش از آن به معرفی راه‌ها و روش‌های صاف کردن دندان‌ها می‌پردازد.

بریس‌های مدرن برای اولین بار توسط پیر فوشارد ابداع شد. فوشارد نوارهای مسطح فلزی را با کمک نخ به‌هم متصل می‌کرد و سپس داخ دهان بیماران قرار می‌داد.

براکت‌های ارتودنسی مدرن

ادوارد انگل در سال 1915 چیزی را اختراع کرد که امروزه به‌نام براکت‌های مدرن ارتودنسی معروف هستند. این براکت‌ها بر روی قطعات کوچک نصب و سپس روی دندان‌ها قرار می‌گرفتند. ادوراد در سال 1928 با ساخت براکت‌هایی که مستقیما روی دندان‌ها قرار می‌گرفتند اختراع خود را توسعه داد. از سال 1915 تا دهه 1970 پیشرفت‌های چشمگیری در درمان‌های ارتودنسی  قدیمی صورت گرفته است تا جایی‌که امروزه گزینه‌های درمانی فراوانی در حوزه ارتودنسی برای بیماران وجود دارد.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 760
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اول، نیازی به بریس وجود ندارد. ممکن است گزینه‌های دیگری وجود داشته باشد که سریع‌تر و ساده‌تر باشند یا شکایت اصلی شما را بهتر برطرف می‌کند. علاوه بر این، زمان‌هایی وجود دارد که متخصصین ارتودنسی اعتقاد ندارند که درمان ارتودنس( ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک ، ارتودنسی نامرئی و....) ی برای شما مفید خواهد بود. این وضعیت معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که مشکل بسیار جزئی باشد که هزینه‌ها و خطرات مربوط به بریس بیشتر از مزایای آن باشند.

دوم، ممکن است شما نیاز به بریس داشته باشید، اما هنوز برای آن آماده نباشید. این حالت اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که هنوز دندان‌های شیری داشته باشید، دندان‌های آسیاب 12 سالگی‌ در نیامده باشد، یا درمان شما وابسته به رشد فک‌ باشد و لازم به بررسی آن برای مدتی باشد. در هر یک از این موقعیت‌ها، برنامه ریزی می‌شود که چند ماه بعد مراجعه کنید تا متخصص ارتودنسی بتواند پیشرفت شما را بررسی کند. این قرار ملاقات یک مراجعه فراخوانی یا مشاهده نامیده می‌شود. مدت زمان وقفه تا مراجعه بعدی شما معمولا شش ماه است، اما می‌تواند بسته به علت انتظار شما متفاوت باشد.

سوم، اگرچه ممکن است نیاز به بریس داشته باشید، اما ابتدا باید به دندانپزشک مراجعه کنید. این مراجعه زمانی اتفاق می‌افتد که نیاز به انجام بعضی از درمان‌های معمول دندانپزشکی داشته باشید، دچار برخی از مشکلات مربوط به لثه یا استخوان باشید که باید مورد توجه قرار گیرند، یا درمان شما به کمک یک متخصص دندانپزشک دیگر نیاز داشته باشد. اگر کار دندانپزشکی ناتمامی دارید یا قبل از شروع درمان تمیز کردن دندان‌هایتان نیاز است، به دندانپزشک مراقبتی اولیه خود ارجاع داده می‌شوید. اگر اندازه‌های فک شما مطابقت نداشته باشد و یا دندان پوسیده داشته باشید، لازم است به یک جراح دهان مراجعه کنید. در صورتی که مشکلات لثه دارید، احتمالا به متخصص بیماری‌های لثه ارجاع داده خواهید شد. اگر بنا به هر دلیلی به عصب کشی نیاز دارید، باید به یک اندودنتیست مراجعه نمایید. گاهی اوقات درمان ارتودنسی نیاز به یک رویکرد تیمی دارد و این فرآیند قبل از اینکه بریس‌های شما قرار بگیرند، به بهترین شکل هماهنگ می‌شود.

در نهایت، معمول‌ترین نتیجه معاینه اولیه شما این است که شما برای درمان با بریس آماده هستید و می‌توانید آنها را در زمان مناسب دریافت کنید. دست اندر کاران درمان با خانواده‌تان صحبت خواهند کرد تا بهترین تسهیلات مالی ممکن را ایجاد کنند و رضایت نامه آگاهی‌های لازم را کسب نمایند. هنگامی که این کار انجام می‌شود، آماده خواهید بود که درمان را شروع کنید! امروزه اکثر بیماران در همان روز اولین معاینه واقعا تصمیم می‌گیرند که بریس خود را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 599
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ورزش کردن و مشاهده مسابقات ورزشی سرگرمی محبوب بسیاری از افراد است. اما اگر دندان‌های کودک سیم‌ کشی شده باشد، ورزش کردن در دوران ارتودنسی باعث نگرانی والدین خواهد شد. سوالی که والدین نگران غالباً می‌پرسند، این است که آیا درمان ارتودنسی محدودیت‌های خاصی را برای ورزش کردن فرزندشان ایجاد می‌کند؟ خوشبختانه کودکان می‌توانند هر ورزشی را در دوران ارتودنسی انجام دهند، البته باید مراقب بود که لب‌ها و دندان‌ها هنگام ورزش کردن آسیب نبیند. بهترین روش برای محافظت از دندان‌های سیم‌کشی شده استفاده از گارد (محافظ) دهانی متحرک است.

در ادامه رایج‌ترین سوالات مرتبط با ارتودنسی و انجام ورزش‌های تماسی را مطرح می‌کنیم و راهکارهایی را برای محافظت از دندان‌های کودکان تحت درمان ارائه می‌دهیم.

آیا کودکان می‌توانند در دوران ارتودنسی ورزش‌های تماسی پربرخوردی را انجام دهند؟

بله، انجام هیچ ورزشی در دوران ارتودنسی برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان تحت درمان ممنوع نیست. ارتودنسی مانعی برای ورزش کردن نیست.

ورزش کردن در دوران ارتودنسی چه خطراتی را برای بریس و دندان‌ها به همراه دارد؟

بیشتر بخوانید :

محافظ دهانی چیست؟

محافظ دهانی وسیله‌ای است که روی دندان‌ها و یا بریس گذاشته می‌شود. محافظ از روی قالب گرفته شده از دندان‌های بیمار ساخته می‌شود تا کاملاً اندازه باشد و به بهترین وجه از دندان‌ها محافظت کند. محافظ دهان از موادی مانند سیلیکون تهیه می‌شود. محافظ دهانی انواع مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به boil-and-bite (محافظی که ابتدا باید جوشانده شود و سپس در دهان قرار داده شود تا شکل دندان‌ها را بخود بگیرد و کاملاً اندازه شود) و محافظ سفارشی ساخته شده اشاره کرد.

بهترین روش پیشگیری از آسیب دیدن بریس و دندان‌ها در دوران ارتودنسی استفاده از محافظ (گارد) دهانی ارتودنسی است. محافظ دهانی از سیلیکون گرید بالا تهیه می‌شود و تفاوت‌های بسیاری با محافظ معمولی دارد. نخست این که محافظ دهانی ارتودنسی از پلاستیک حرارتی ساخته می‌شود و لازم نیست که آن را در آب داغ بجوشانید. این محافظ لبه‌هایی دارد که کافی است بیمار دندان‌ها را روی هم بگذارد تا محافظ را ثابت نگه دارد.

وسیله دیگری که با محافظ دهانی ارتودنسی تفاوت دارد، لبه‌های لاستیکی بزرگی دارد که زیر لب‌ها می‌رود تا اجازه ندهد لب‌ها به براکت‌ها فشرده شود. چنانچه لب‌ها به براکت‌ها فشرده شود، لب دور زائده‌های براکت یا به خود سیم گیر می‌کند. در نتیجه لب متورم می‌شود، لب ورم کرده سفت‌تر و سفت‌تر می‌شود، تا جایی که برای آزاد کردن لب باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد.

محافظ دهانی چگونه عمل می‌کند؟

چنانچه توپ، راکت، چوب بیسبال یا دست و بدن حریف به دهان برخورد کند، محافظ دهانی اثر ضربه را کاهش می‌دهد. از آنجایی که بریس و دیگر وسایل ارتودنسی به خوبی از دندان‌ها حمایت می‌کند، هدف از استفاده از محافظ دهانی محافظت از دهان و بریس، جلوگیری از بریده شدن دهان توسط بریس و پیشگیری از آسیب دیدن بریس و بروز آسیب‌های دهانی است.



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 414
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

متخصصین ارتودنسی دندان می‌توانند کمک بزرگی به هر فرد دارای دندان‌های کج، مشکلات فک و طیف وسیعی از مسائل مربوط به دندان نمایند زیرا دستگاه‌های ارتودنسی مانند بریس و ارتودنسی نامرئی  وجود دارند که می‌توانند برای اصلاح این مشکلات استفاده شوند و به شما دندان‌هایی سالم‌تر و صاف‌تر هدیه دهند. متأسفانه، با وجود این که متخصصین ارتودنسی هر تلاشی را برای بدون درد کردن درمان‌ها انجام می‌دهند، اما این دستگاه‌های ارتودنسی همواره باعث حداقل درد و ناراحتی می‌شوند. در نتیجه، آفت‌های دهانی عموما یکی از بزرگترین مشکلات هستند، که آگاهی از آفت دهان، چگونگی پیشگیری و یا مقابله با این مسئله بسیار رایج را ضروری می‌کند.

آفت دهان چیست؟              

دستگاه‌های ارتودنسی بویژه زمانی که برای اولین بار قرار داده می‌شوند، با لثه‌ها و یا در داخل دهان شما تماس پیدا می‌کنند. با گذشت زمان، این تماس باعث ایجاد زخم‌های کوچک و دردناک داخل دهان می‌شود که به آفت دهان شناخته می‌شود. این آفت‌ها معمولا به راحتی برطرف می‌شوند. علاوه بر درد و ناراحتی ناشی از آن، این آفت‌ها معمولا با شکل گرد، متورم و رنگشان شناسایی می‌شوند. در اکثر موارد آفت به صورت سفید یا قرمز ظاهر می‌شود، اما در موارد عفونت می‌تواند زرد یا خاکستری نیز باشد.

موم ارتودنسی

موم ارتودنسی به طور کلی روش ترجیحی برای جلوگیری از تماس بریس‌ها و سایر تجهیزات ارتودنسی در داخل دهان و بدتر شدن آفت می‌باشد. اگر چه ممکن است در نهایت لازم باشد که متخصص ارتودنسی‌ بریس را تنظیم کند تا مشکل کاملا از بین برود، اما استفاده از کمی موم ارتودنسی در نواحی مشکل‌زا، راهی عالی برای متوقف کردن درد و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت خواهد بود. به علاوه، برخی از موم‌های ارتودنسی حتی شامل ترکیباتی مانند ویتامین E و یا آلوئه ورا هستند که می‌توانند روند بهبودی را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید :

تمیز نگه داشتن دهان

پاکیزه نگه داشتن دهان‌ نکته کلیدی برای جلوگیری از عفونت است، که این عفونت در نهایت می‌تواند آفت‌ها را بدتر کند و همچنین باعث دردناک شدن آنها گردد. بنابراین، بهتر است به طور مرتب دهان خود را با آب نمک گرم بشویید، زیرا این امر باعث می‌شود تا عفونت‌های آفت از بین برود و از بدتر شدن مشکل در اثر وجود باکتری جلوگیری شود. یک راه دیگر این است که، از یکی از محصولاتی که به طور خاص برای آفت دهان طراحی شده‌اند و یا حتی از مقداری هیدروژن پراکسید برای شستشو، استفاده کنید.

دوری از غذاهای خاص

غذاهای بیش از حد اسیدی، شور و یا تند می‌تواند به طور جدی آفت‌های دهان را تحریک کند، به این معنی که خوردن این غذاها موجب درد و احساس سوزش بیشتری می‌شود. به طور مشابه، نوشابه و سایر نوشیدنی‌های گازدار نیز اثر تحریک مشابه بر آفت دهان شما دارد. حتی غذاهایی که باید بیش از حد جویده شوند، گزینه مناسبی نخواهند بود، زیرا باعث حرکت بیشتر دهان شما می‌شود، و بریس‌ها بیشتر با پوست دهانتان تماس می‌یابد. بنابراین، اگر در حال حاضر دچار آفت دهان هستید، لازم است از خوردن یا نوشیدن هر چیزی که ممکن است زخم‌ها را تحریک کند یا مشکلات شما را بدتر کند، اجتناب کنید.

وقتی تمام موارد ناموفق بود، به دنبال مسکن باشید

اگر چه تمام روش‌های فوق قطعا به کاهش درد آفت دهان کمک می‌کند اما ممکن است استفاده از یک تسکین دهنده دیگر در قالب قرص‌های مسکن یا داروهای موضعی لازم باشد. مصرف کمی آسپیرین یا ایبوپروفن معمولا برای تسکین درد و سپری کردن روز کافی است. با این حال، اگر درد بیش از حد و غیر قابل تحمل احساس کردید، می‌توانید از یک مسکن خوراکی برای کمک به بی‌حسی ناحیه استفاده کنید.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 459
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()